Τα ζωγραφιστά σπίτια των Kassena | Εργαστήρι στο Μουσείο Των Ηρακλειδών

Τα ζωγραφιστά σπίτια των Kassena | Εργαστήρι στο Μουσείο Των Ηρακλειδών

Τα ταξίδια στους πολιτισμούς του κόσμου ξεκινούν ξανά στο Μουσείο των Ηρακλειδών. Με βάση το καταπληκτικό Βιβλιομουσείο, κάθε μήνα τα παιδιά θα ταξδέψουν σε έναν μοναδικό προορισμό και μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό θα μάθουν στοιχεία για την κουλτούρα και τον πολιτισμό των λαών που ζούσαν στην επιλεγμένη γεωγραφική περιοχή. Τα παιδιά «ταξιδεύουν» από τις ερήμους της Αφρικής, στις στέπες της Ασίας, από τις λίμνες της Αμερικής στις οροσειρές της Ευρώπης και από τους κάμπους της Αυστραλίας στη ζούγκλα της Νέας Ζηλανδίας και μαθαίνουν για τους πιο σημαντικούς πολιτισμούς του κόσμου μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν τις τεχνικές και τις τέχνες τους σε κοντινές και μακρινές εποχές. Με κατάλληλη έθνικ, τοπική μουσική υπόκρουση, δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης το οποίο τα παιδιά θα παίρνουν μαζί τους στο τέλος του μαθήματος.  

Επόμενη στάση στο υπέροχο ταξίδι: η Δυτική Αφρική, όπου τα παιδιά θα μελετήσουν με εικόνες, μουσική και βίντεο τον πολιτισμό του μικρού κράτους Μπουρκίνα Φάσο. Θα γνωρίσουν τα υπέροχα μοναδικά σπίτια του χωριού Τιεμπέλε που είναι ζωγραφισμένα στο χέρι με γεωμετρικά σχήματα και σχέδια και δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό και θα μάθουν για την καθημερινή ζωή, τα ήθη και τα έθιμα των ανθρώπων που ζουν εκεί, των ανθρώπων της περήφανης φυλής των Κασένα. Θα δημιουργήσουν το δικό τους τρισδιάστατο χωριουδάκι με τα χαρακτηριστικά ζωγραφιστά σπίτια, τα οποία θα πλαισιώσουν με μεικτή τεχνική με βότσαλα, φύλλα και άλλα φυσικά υλικά. Τελειώνοντας το εργαστήρι, θα πάρουν το τελικό έργο μαζί τους, ως ενθύμιο, αλλά και για να διακοσμήσουν το δωμάτιό τους.

* Πληροφορίες-Κρατήσεις: εδώ
* Τα υλικά παρέχονται από το μουσείο. 
* Τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτείας για την αποφυγή διασποράς του ιού.
* Σχεδιασμός - υλοποίηση: Ρωξάνη Γιάννου με βάση το βιβλίο «Βιβλιομουσείο», εκδ. Παπαδόπουλος (Συγγραφέας Nelson Jo, Εικονογράφος: Wilkinson Richard)

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.