Τα ταξίδια της Αλίας: Stem and Art Camp στο Μουσείο Ηρακλειδών | Καλοκαίρι 2019

Τα ταξίδια της Αλίας: Stem and Art Camp στο Μουσείο Ηρακλειδών | Καλοκαίρι 2019

Τέσσερις εβδομάδες, τέσσερα μοναδικά ταξίδια στις θάλασσες του κόσμου! Το Μουσείο των Ηρακλειδών κι αυτό το καλοκαίρι θα προσφέρει στους μικρούς του φίλους, αξέχαστες επιμορφωτικές διακοπές στο νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, στο Θησείο.

Το Stem & Art Summer Camp 2019 υπόσχεται μια μοναδική περιπέτεια στις θάλασσες του κόσμου μέσα από μια σειρά δημιουργικών και διαδραστικών εργαστηρίων. Παρέα με την Αλία το δελφινάκι, τα παιδιά θα ταξιδέψουν σε ωκεανούς και πελάγη και θα ανακαλύψουν τους θησαυρούς που κρύβει ο υδάτινος κόσμος. Όλα χωράνε σ’ αυτό το ταξίδι! Θαλασσοπόροι εξερευνητές, ναυτικές ιστορίες και εφευρέσεις, μεγάλες ανακαλύψεις, θρυλικά πλοία και ναυάγια, μυθικά πλάσματα, τρομεροί πειρατές, κοραλλιογενείς ύφαλοι, πολύχρωμα φυτά και παράξενα θαλάσσια ζώα και ψάρια, μικρά και μεγάλα μυστικά του βυθού και του νερού!   

Α’ κύκλος(17 – 21 Ιουνίου) H Μεσόγειος και τα νερά του Λεβάντε
Β’ κύκλος(24–28 Ιουνίου) Θάλασσες της Ευρώπης
Γ’ κύκλος(1–5 Ιουλίου) Από τον Ατλαντικό στη Θάλασσα της Καραϊβικής
Δ’ κύκλος(8-12 Ιουλίου) Ειρηνικός Ωκεανός & Θάλασσες της Ασίας

* Σχεδιασμός και Οργάνωση: Μάριον - Εμμανουέλα Μανιού 

Επιμέρους εργαστήρια (ανάλογα με τον «προορισμό» της κάθε εβδομάδας
1) Tα Mαθηματικά στα Ναυτικά Ταξίδια: Επιστημονικοί Σύμβουλοι: A. Μαυρομμάτης & Α. Παπανικολάου
2) Βιολογία και Τέχνη: Mάριον Μανιού & Αφροδίτη Παγούνη / Επιστημονικός Σύμβουλος: Ν. Φραγκοπούλου
3) Eκπαιδευτική Ρομποτική: WRO Hellas
4) Εικαστικές Δημιουργίες: Ελένη Παπαδάκη
5) Μυθοπλασίες - Πειρατές και Κουρσάροι: Ιωάννης Λαζάρου
6) Λαογραφία και Τέχνη: Ρωξάνη Γιάννου
7) Iστορίες Τολμηρών Θαλασσοπόρων: Ανδρέας Μιχαηλίδης
8) Μουσικό Παιχνίδι: Novel Vox (Ειρήνη Περσίδου)
9) Χαρτί από την Αρχή – Παντελής Μήτσιου & Isa Ηoti
10) Θαλάσσια Πλάσματα: Mάριον Μανιού & Αφροδίτη Παγούνη
11) Παραμύθια από τον Κόσμο του Νερού – Παραμυθοκόρες

* Τα πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι ειδικά σχεδιασμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Μουσείου Ηρακλειδών, για παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών και αντλούν το περιεχόμενό τους από τον φυσικό, ιστορικό και μυθολογικό πλούτο του υδάτινου κόσμου.
* Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα εγγραφής σε έναν ή περισσότερους από τους τέσσερις ανεξάρτητους εβδομαδιαίους κύκλους του θερινού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 17 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Τα παιδιά, θα χωριστούν σε έως και δύο ολιγομελή τμήματα (8-15 άτομα ανά τμήμα, βάσει της ηλικίας τους) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, με υπεύθυνη μουσειοπαιδαγωγό ανά τμήμα.
* Το καθημερινό πρόγραμμα διαρκεί από τις 9:10 έως τις 15:00 (προσέλευση από τις 8:00 και φύλαξη μέχρι τις 16:00), τα γεύματα (κολατσιό, μεσημεριανό) στέλνονται έτοιμα από τους γονείς, και το προσωπικό του μουσείου φροντίζει για το υγιεινό σερβίρισμά τους στα παιδιά.
* Κόστος εβδομαδιαίου κύκλου: €120 | Έκπτωση 50 % για κάθε επόμενο παιδί της οικογένειας, δηλαδή 180 τα δύο κ.ο.κ. Έκπτωση 10% για κάθε επιπλέον του ενός κύκλο.

* Kαθώς τη Δευτέρα 17 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος και για μερίδα των εργαζομένων είναι αργία, το πρόγραμμα του Α' κύκλου μπορεί να ξεκινήσει είτε από Δευτέρα είτε από Τρίτη με ανάλογη προσαρμογή του κόστους.
* Όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο Summer Camp 2019, θα λάβουν ως αναμνηστικό δώρο το παιδικό βιβλίο γνώσεων «Πλέοντας με την Αλία» της Ελένης Φραγκάκη, με εικονογράφηση της Αλεξάνδρας Παπαδημούλη (εκδ. Μουσείου Ηρακλειδών, 2016).
* Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Για να συμπληρώσετε την αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ.
Επιβεβαίωση κράτησης θέσης γίνεται μόνο με την καταβολή του συνολικού ποσού, μέσω τραπεζικής κατάθεσης στο λογαριασμό: Alpha Bank ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ | IBAN: GR43 0140 1070 1070 0232 0003 550 και αποστολή του αντιγράφου συναλλαγής μαζί με τη φόρμα εγγραφής στο edu@herakleidon-art.gr. Απαιτείται το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντος στην «Αιτιολογία κατάθεσης».
Πληροφορίες: Τ: 210 34 61 981 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-14:00) | Ε: edu@herakleidon-art.gr

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.