Τα νήματα της υπομονής | Ένα εραστήρι

Τα νήματα της υπομονής | Ένα εραστήρι

Η τέχνη της υφαντικής μία από τις αρχαιότερες επινοήσεις του ανθρώπου παραμένει ως ενεργή παράδοση στις σύγχρονες κοινωνίες, ενώ παράλληλα εμπνέει ένα ζωντανό χώρο στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία ως Fiber art ή Textile art.

Το εικαστικό εργαστήριο «Τα νήματα της υπομονής» που οργανώνει και επιμελείται η ομάδα Threads of Patience θα ασχοληθεί με τις φυτικές βαφές, το στήσιμο του κάθετου φορητού αργαλειού και τις τεχνικές ύφανσης για να ολοκληρώσει τον κύκλο του με την αναζήτηση της προσωπικής εικαστικής έκφρασης μέ μέσο την ύφανση.

Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 18 ώρες -έξι τρίωρες συναντήσεις- από Δευτέρα έως Σάββατο.

Στο τέλος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί μια μικρή έκθεση.

Concept και διεξαγωγή του εργαστηρίου:
Ειρήνη Γκόνου, Γιώργος Πετσικόπουλος, Κλεοπάτρα Τσαλή

Η Ειρήνη Γκόνου, o Γιώργος Πετσικόπουλος και Κλεοπάτρα Τσαλή συνεργάζονται στο εικαστικό σχήμα Threads of Patience που ασχολείται με την κουλτούρα και την αισθητική της ύφανσης, των βαφών και του υφάσματος.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.