Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής | Ένα ντοκιμαντέρ από τη Cinedoc

Τα κορίτσια της Χρυσής Αυγής | Ένα ντοκιμαντέρ από τη Cinedoc

Η άνοδος της ακροδεξιάς σε ολόκληρη την Ευρώπη δημιούργησε την ανάγκη να ερευνηθούν οι αιτίες ενός τέτοιου φαινομένου. Η είσοδος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ελλάδας είναι ένα γεγονός που απασχολεί δημοσιογράφους, ερευνητές και σκηνοθέτες ντοκιμαντέρ από ολόκληρη την Ευρώπη.

Μέσα στο διάστημα που η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, ο Νορβηγός σκηνοθέτης, Håvard Bustnes, κατάφερε να διεισδύσει στον κλειστό πυρήνα της οργάνωσης και να κινηματογραφήσει «Tα Kορίτσια της Χρυσής Αυγής» παρακολουθώντας την κόρη του Νίκου Μιχαλολιάκου, τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή και τη μητέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, στην προσπάθειά τους να αναλάβουν κεντρικό ρόλο ενόψει των εκλογών του 2015.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

- Τετάρτη, 18/4, 19:30 στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Σίνα 31)  | Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση, με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Ψαρρά (Εφ. Συντακτών) και Patrick Strickland (Al Jazeera) σχετικά με την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω Facebook Live.

- Κυριακή, 22/4, 17.00 στον Κινηματογράφο Ααβόρα (Ιπποκράτους 180) | Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του ντοκιμαντέρ “The Cleaners” (Ελλάδα / 2012), του Κωνσταντίνου Γεωργούση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη, με τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάση Καμπαγιάννη καθώς και με τον τέως Γ.Γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μέλος του Golden Dawn Watch, Κωστή Παπαϊωάννου. Η προβολή του “Golden Dawn Girls” θα ξεκινήσει στις 18:30.

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

 

Τίνα Μπρέκη