Τα δάκρυα του βουνού, η νέα ταινία του Στ. Χαραλαμπόπουλου

Τα δάκρυα του βουνού, η νέα ταινία του Στ. Χαραλαμπόπουλου

Λόγω μεγάλης προσέλευσης, Τα δάκρυα του βουνού, η νέα ταινία μυθοπλασίας του διακεκριμένου ντοκιμαντερίστα Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, θα προβληθεί και την  Mεγάλη Εβδομάδα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και συγκεκριμένα την Δευτέρα 22, Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου (7 μ.μ., 9 μ.μ.)

Ένα μπουλούκι μαστόρων πέτρας περιπλανιέται όπου υπάρχει δουλειά χτίζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, εκκλησίες. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού. Και οι ίδιοι όμως ορεσίβιοι, ο τόπος τους φτωχός, τους σπρώχνει σαν άλλα δάκρυα του βουνού, να ξενιτευτούν για να ζήσουν. Όχι πολύ μακριά τους μαίνεται ο πόλεμος. Εξαιτίας του είναι αποκομμένοι απ’ τα χωριά τους σχεδόν δέκα χρόνια. Η προσπάθεια του πρωτομάστορα Μάρκου και των μαστόρων να επιστρέψουν σπίτι τους εξελίσσεται σε μια σκληρή και εξοντωτική Οδύσσεια.

 

 

Σκηνοθεσία / Σενάριο: ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ
Εκτέλεση Παραγωγής ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.