ΑΝΑΒΟΛΗ | Τα μπάσταρδα του Σίσυφου, του Γ. Αδαμαντιάδη

ΑΝΑΒΟΛΗ | Τα μπάσταρδα του Σίσυφου, του Γ. Αδαμαντιάδη

«Συμμορίες δημιούργησαν αυτό το κράτος, συμμορίες το κουμαντάρουν και τώρα».

Πειραιάς, 1999. Μέσα από την οπτική ενός αντιηρωικού μηδενιστή αφηγητή, παρακολουθούμε την προσπάθεια του νεαρού Μάνου να ξεφύγει από έναν ολόκληρο μηχανισμό οργανωμένου εγκλήματος. Μη μπορώντας να αντέξει την σκληρή πραγματικότητα, επιδίδεται σε έναν αγώνα επιβίωσης με ανελέητους όρους που τον μεταμορφώνει από φιλήσυχο έφηβο στο πιο επικίνδυνο αφεντικό  της νύχτας.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην καρδιά του Πειραιά όπου ο πόλεμος μεταξύ Μανιατών και Κρητικών μετατρέπει τις γειτονιές της πόλης σε βασίλεια προστασίας. Πρόκειται για μια σύγχρονη τραγωδία βασισμένη στο μύθο του Σισύφου όπου η παράδοση της βεντέτας δεν αφήνει κανέναν ήρωα αμόλυντο.

Το δεύτερο συγγραφικό έργο του Γιώργου Αδαμαντιάδη μας μεταφέρει στην Ελλάδα της δεκαετίας του 2000, έναν αιώνα μετα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο «MUTE». Η εποχή είναι εντελώς διαφορετική και το περιβάλλον αστικό. Κοινός παρονομαστής η αυτοδικία και η εκδίκηση στον σκοτεινό κόσμο των παρανόμων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Γιώργος Αδαμαντιάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λογοθέτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαρία Παλάντζα
Μουσική: Μάνος Αγγελάκης
Επιμέλεια κίνησης: Χρόνης Barbarian

Παίζουν: Γιώργος Αδαμαντιάδης, Παυλίνα Ζάχρα, Ειρήνη Ζήκα, Παύλος Ιορδανόπουλος, Νίκος Μάνεσης, Γιάννης Μάνθος, Αλέξανδρος Σιάτρας, Χρόνης Barbarian

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.