Συνθέτοντας μουσική για τον Κινηματογράφο | Σεμινάριο

Συνθέτοντας μουσική για τον Κινηματογράφο | Σεμινάριο

Στη σειρά διαλέξεων «Συνθέτοντας μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο» επιχειρείται η προσέγγιση στο σκεπτικό, στα εφόδια, τις προϋποθέσεις και τους παράγοντες που πρέπει να λάβει υπόψη του ένας συνθέτης για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της μουσικής μιας θεατρικής παράστασης ή ενός κινηματογραφικού έργου.

Αναλύονται: 

• Τα είδη μουσικής επένδυσης
• Η διαδικασία που ακολουθείται για τη δημιουργία ενός κινηματογραφικού score
•  Ο ρόλος της τεχνολογίας στη σύνθεση μουσικής για τον κινηματογράφο

O Γιάννης Άννινος, απόφοιτος του Berklee College of Music (Bachelor of Arts in Film Scoring 1988), έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά  σε παραγωγές στις ΗΠΑ, στην Ολλανδία και στην Ελλάδα. Δίδαξε επι σειρά ετών μουσική για τον κινηματογράφο στη Σχολή Κινηματογράφου του Τμήματος Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και είναι επικεφαλής του προγράμματος Filmscoring στο ωδείο Φίλιππος Νάκας.  

Ο Σπύρος Δίελας είναι συνθέτης μουσικής για κινηματογράφο και τηλεόραση. Η μουσική του έχει παιχτεί σε τηλεοπτικές παραγωγές του BBC, BBC Scotland, Channel 4 και iTV, καθώς και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα σε Ευρώπη και Ασία. Έχει συνεργαστεί με το BBC Natural History Unit του Μπρίστολ και έχει συνθέσει μουσική για ντοκυμαντέρ, μουσική για ταινίες μικρού μήκους, βιντεοπαιχνίδια και ανεξάρτητες παραγωγές. Συνεργάζεται με μουσικούς εκδότες παραγωγής μουσικής για τηλεόραση και κινηματογράφο, όπως EMI Production Music, BMG Production Music, JW Media Music, Bleach Production Music, Twisted Jukebox και Clearwave Music. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μπρίστολ της Αγγλίας και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

Διαβάστε παρακάτω τις προϋποθέσεις για την παρακολούθηση εκδηλώσεων στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid 19:
• Oι θεατές άνω των 18 ετών θα πρέπει να επιδείξουν
- έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
• Οι θεατές κάτω των 18 ετών θα πρέπει να επιδείξουν
- έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό Rapid test ανίχνευσης αντιγόνου των τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ μοριακού ελέγχου PCR των τελευταίων 72 ωρών ή, εναλλακτικά, έγκυρη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self test) των τελευταίων 24 ωρών.
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.