Συναυλία με Αρχαία Μουσικά Όργανα, Λόγο, Τραγούδι & Χορό στην Κόρινθο

Συναυλία με Αρχαία Μουσικά Όργανα, Λόγο, Τραγούδι & Χορό στην Κόρινθο

Στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου όπου τα αγάλματα συνομιλούν με τον επισκέπτη, ο αρχαίος ήχος πνέει και εμπνέει.

Μια ιδιαίτερη συναυλία - ντοκουμέντο. Ο αυλός ενώνεται ξανά με τη λύρα, το τραγούδι και τον χορό σε μία μουσική παράσταση, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, στις 19.30 με ελεύθερη είσοδο.

Στο πρώτο μέρος ο Στέλιος Ψαρουδάκης, αρχαιομουσικολόγος καθηγητής, θα συμπράξει με τον δεξιοτέχνη αυλητή Callum Armstrong σε επιλεγμένα σωζόμενα μουσικά αποσπάσματα - ανάμεσά τους το χορικό απόσπασμα από τον ευριπιδικό Ορέστη (408 πΧ) και ο δελφικός παιάνας του Αθηναίου (128/27 πΧ) - ενώ η Νεκταρία Καραντζή, καταξιωμένη ερμηνεύτρια του βυζαντινού μέλους, θα αποδώσει τον πρωτοχριστιανικό ύμνο στην Αγία Τριάδα (3ος μ. Χ αιώνας).

Στο δεύτερο μέρος, ο αυλητής Callum Armstrong θα ερμηνεύσει έργα του στον ανακατασκευασμένο «αυλό του Λούβρου», η λυρίστρια Αλίκη Μαρκαντωνάτου θα αποδώσει τραγούδια και μελωδίες σε ανακατασκευασμένη λύρα και η έμπειρη σε παραστάσεις αρχαίου δράματος ηθοποιός και χορεύτρια Αλίκη Στενού θα συμπράξει με λόγο και κίνηση.    

Συντελεστές
ΣΤΕΛΙΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ, Απαγγελία - Τραγούδι
CALLUM ARMSTRONG, Aυλός 
ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ, Υμνωδός
ΑΛΙΚΗ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΑΤΟΥ, Αρχαία Λύρα
ΑΛΙΚΗ ΣΤΕΝΟΥ, Απαγγελία - Χορός
ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ, Σκηνοθεσία
NENAD RADOSEVIC, Ηχοληψία
ATW PRODUCTIONS, Εικονοληψία & Παραγωγή Video

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.