Συναντήστε τον Κτησίβιο στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Συναντήστε τον Κτησίβιο στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Τι δουλειά έχει ένας μουσικός καθρέφτης σε ένα κουρείο της Αλεξάνδρειας του 3ου αι. π.Χ.; Με ποιο τρόπο ένας κουρέας μπορεί να αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας; Τελικά, πώς γεννιέται η τεχνολογία;

Το Μουσείο Κοτσανά και η εταιρεία μουσειακού θεάτρου Heterotopia παρουσιάζουν για πρώτη φορά στους μικρούς και τους μεγάλους θαυμαστές της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, μια καινοτόμο και διαδραστική μέθοδο ερμηνείας της πολιτισμικής κληρονομιάς μας, προσκαλώντας σε μια «Συνάντηση με τον Κτησίβιο»! 

Οι θεατές θα έχουν διάλογο με τον «ίδιο» τον Κτησίβιο. Συνομιλώντας μαζί του θα ανακαλύψουν αθέατες πλευρές της ιστορίας και της ζωής του ιδιοφυούς εφευρέτη της Αρχαίας Ελλάδας που κανείς έως τώρα δεν έχει ανακαλύψει. Ο χαρακτήρας του σπουδαίου εφευρέτη ζωντανεύει μέσα από τα τεχνολογικά του επινοήματα και ξεδιπλώνεται περιπατητικά μπροστά στους θεατές.

* Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 8 ετών και άνω και ενήλικες.
* Ημερομηνία διεξαγωγής: Από το Σάββατο 21/12/2019 και κάθε Σάββατο
* Διάρκεια δράσης:  45’  

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις
Ώρα προσέλευσης: 30’ πριν την έναρξη του προγράμματος.
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002 έως και μια ημέρα πριν.
Το πρόγραμμα "Συναντήστε τον Κτησίβιο" μπορεί να πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημέρες και ώρες για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων και ομάδων, με ειδική ομαδική τιμή, κατόπιν έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής  στα τηλέφωνα: 211 411 0044 & 690 72 92 002

 

 

 

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.