Συν-Υφαίνοντας | Η σύνδεση της κοινότητας από την υφαντική

Συν-Υφαίνοντας | Η σύνδεση της κοινότητας από την υφαντική

Το Victoria Square Project διοργανώνει το συνεργατικό εργαστήριο «Συν-υφαίνοντας» με σκοπό να προάγει τη σύνδεση της κοινότητας μέσα από την υφαντική τέχνη.

Στη διάρκεια 12 συναντήσεων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα γνωρίσουν την ιστορία των υφασμάτων και υφαντών σε ολόκληρο τον κόσμο, τις συμβολικές απεικονίσεις διαφορετικών πολιτισμών, και την Ελληνική και Αμερικανική ιστορία των υφαντών.

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Rick Lowe και η ελληνίδα καλλιτέχνις Μαρία Παπαδημητρίου θα παρουσιάσουν την δουλειά διαφορετικών καλλιτεχνών της υφαντικής. Η Αμερικανίδα καλλιτέχνης Sarajane Kidd Leone θα παρουσιάσει μέρος των εργαστηρίων. Στο τελικό στάδιο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα μάθουν να υφαίνουν με τη χρήση μικρών ατομικών αργαλειών, υπό την εποπτεία της Χρυσούλας Σκορδά. Οι τεχνικές αυτές δεξιότητες θα είναι χρήσιμες και σε όσες/ους ενδιαφέρονται να εργαστούν πάνω στην υφαντική τέχνη.

Τα υφαντά έργα που θα δημιουργηθούν θα ενωθούν σε ένα μεγάλο ενιαίο υφαντό που θα παρουσιαστεί στο κοινό και τελικά θα δωρηθεί στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη.»

Πρώτη συνάντηση το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, 2020, 5:00 μμ.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.