«Συμφωνία SOS» (για παιδιά 4-10 ετών)

«Συμφωνία SOS» (για παιδιά 4-10 ετών)

Την απίθανη ιστορία τριών παιδιών που παίζουν φλάουτο, πιάνο και...κοντραμπάσο με μεγάλη δεξιότητα, και εξαιτίας ενός λάθους μπλέκονται σε μια περιπέτεια από όπου μόνο όταν λύσουν τα μάγια θα ξεφύγουν, ζωντανεύει φέτος στη Μουσική Βιβλιοθήκη με το νέο μουσικοθεατρικό έργο η ομάδα ΒίΔα.

Μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και video art, εμπνευσμένη από το αριστούργημα του Πάτρικ Ζίσκιντ «Το κοντραμπάσο», που τροφοδοτεί τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και φανερώνει τα αδιέξοδα που συναντάμε όταν δεν ακούμε και δε βλέπουμε ο ένας τον άλλον, ενώ μας υπενθυμίζει πως ο καθένας μας είναι διαφορετικός, μοναδικός και απαραίτητος, όπως τα μουσικά όργανα σε μια ορχήστρα.

Στο έργο, που είναι ειδική παραγγελία για τον χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης (site specific), τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί-μουσικοί ερμηνεύουν τους ρόλους, τραγουδάνε και παίζουν ζωντανά μουσική, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν μια συναρπαστική ιστορία και παράλληλα να δουν και να ακούσουν από απόσταση αναπνοής τα τρία αυτά όργανα.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Κάθε ένα από τα τρία παιδιά έχει πολύ διαφορετικό χαρακτήρα-αλλα έχουν ένα κοινό: ο καθένας τους πιστεύει ότι το δικό του μουσικό όργανο έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από τα άλλα! Θεωρούν ακόμα ότι η γνώμη τους μετράει πιο πολύ από τις γνώμες των άλλων.
Τι θα συμβεί όμως όταν τα τρία παιδιά πρέπει να συνεργαστούν για να λύσουν ένα μυστήριο, αλλά ο καθένας τους θέλει να περάσει «το δικό του» και δεν βλέπει, ούτε ακούει τις επιθυμίες των άλλων;

Θα ταξιδέψουν μαζί με υπέροχες μελωδίες σε έναν στοιχειωμένο κόσμο όπου μέσα από την αλληγορία της ιστορίας του πέτρινου κοριτσιού και του χρυσού κοριτσιού που μαγεύτηκαν από τα μάγια του Κακού Τόνου, τα τρία παιδιά, αλλά και τα παιδιά-θεατές, θα αντιληφθούν κάτι εκπληκτικό: ότι όταν αρχίσουν να ακούνε ο ένας τον άλλον, τότε μόνο θα μπορέσουν να δημιουργήσουν κάτι σημαντικό, κάτι που δεν μπορεί ο καθένας να κάνει μόνος του: μια Συμφωνία! Μια συμφωνία μουσική αλλά και πραγματική!

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ομάδα ΒίΔα, Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή
ΜΟΥΣΙΚΗ
Μάκης Παπαγαβριήλ
ΚΙΝΗΣΗ
Πέπη Ζαχαροπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Χριστίνα Κωστέα
ΒΙΝΤΕΟ-ANIMATION
Νικολάι Γενηγεωργίου
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Σμαράγδα Καφετζή
ΦΩΤΙΣΜΟΙ
Βασίλης Κλωτσοτήρας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Ιάκωβος Δρακούλης 
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ
Χρύσα Βουτουλάκη 

Με τη Σωτηρία Ρουβολή, τη Μαριάννα Παπαθανασίου και τον Δημήτρη Τσεκούρα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 
70 λεπτά

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», ΒίΔα ΑΜΚΕ

Πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές με εισιτήριο  €6.00 210 86 65 144, 210 86 74 657 (Δευτέρα-Παρασκευή 09:30-14:30) 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.