Συντεχνία του Γέλιου | Είμαστε Πάτσι

Συντεχνία του Γέλιου | Είμαστε Πάτσι

Αγόρια και κορίτσια παίζουνε χωριστά; 
Δεν είναι όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά;

Η νεανική ομάδα «Συντεχνία του Γέλιου» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερεότυπα με την κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Φόλκερ Λούντβιχ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

Η ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της ισότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γόνιμη κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρίπτουν την κυρίαρχη λογική που διαχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.

Από τις 5 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 14:30 στο Σύχρονο Θέατρο, η κωμωδία «ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΣΙ», σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλανί, με τις φοβερές μουσικές της Άννης Θεοχάρη και της Χαράς Γιαννούλα και μια ταλαντούχα ομάδα νέων ηθοποιών, θα συνεχίσει να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλλα και τα στερεότυπα που ακολουθούν.

Λίγα λόγια για το έργο...

Μια εργαζόμενη μητέρα μεγαλώνει μόνη τα δύο παιδιά της, την Τζίνα και τον Μάρκο, μέσα από τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Τα δυο παιδιά είναι ζωηρά, ανοιχτόμυαλα, ανεξάρτητα και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, στο σπίτι υπάρχει ένα φιλικός, συχνά χαρούμενος τόνος. Η αμοιβαία βοήθεια είναι αυτονόητη, τα παιδιά γίνονται εξίσου αποδεκτά ως συνεταιράκια, και είναι-κορίτσια και αγόρια-εξίσου υπεύθυνοι για την οργάνωση και την εφαρμογή του νοικοκυριού. Μια σύγχρονη, προοδευτική οικογένεια...θα έλεγε κανείς. Ο μικρόκοσμός τους μπερδεύεται όταν μια μέρα καταφθάνει ένας νέος «μπαμπάς» που παίζει τον αφέντη του σπιτιού και απαιτεί να τον υπακούν όλοι. Βέβαια αυτός ο καινούριος «μπαμπάς» μοιάζει να ξεσπάει στο σπίτι μόνο τον θυμό και την επιθετικότητα που έχει εισπράξει ο ίδιος στον χώρο εργασίας του. Μέχρι που τα δυο πιτσιρίκια αποφασίζουν μια μέρα να προβάρουν μια «εξέργεση» και το σκάνε απ' το σπίτι...

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών με έναν απλό, αυθόρμητο και διασκεδαστικό τρόπο.

Κείμενο: Volker Ludwig 
Διασκευή: Συντεχνάι του Γέλιου
Σκηνοθεσία: Βασίλης Κουκαλάνι
Σκηνικά-Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Τραγούδια: Άννη Θεοχάρη, Χαρά Γιαννούλα
Μουσική επιμέλεια/Ενορχήστρωση: Κώστας Νικολόπουλος
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Συνεργάτης Σκηνοθεσίας: Ιωάννα Λιούτσια 
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης 
Εικαστική επιμέλεια: 2yolk Branding & Design Agency 
Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας: Ευαγγελία Σκρομπόλα 
Υπεύθυνη Παραγωγής: Λιάνα Γαβριήλ
Θεατροπαιδαγωγοί: Δέσποινα Μητσιάλη, Ιωάννα Λιούτσια
Βίντεο/Μοντάζ: Έλενα Σταυράκη

Δημιουργία περιεχομένου: Ελίζα Κρικώνη

Διανομή: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλυνά, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριανού, Αντώνης Χρήστου

Διάρκεια παράστασης: 90' λεπτά με διάλειμμα 

Οργάνωση παραστάσεων για σχολεία: 
Τηλέφωνα: 210 6644250, 69432236032, 6978068699

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.