«Συνταγογραφώντας Βιβλία» για καλό σκοπό

«Συνταγογραφώντας Βιβλία» για καλό σκοπό

Το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) η αγάπη για τα βιβλία, την τέχνη και τον άνθρωπο γιορτάζεται μέσα από ένα διαδικτυακό εργαστήριο ενηλίκων.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, οι συμμετέχοντες παρέα με τη Στεφανία Τσακιράκη (Museum Art Therapist και συγγραφέας) θέτουν στο επίκεντρο τη θεραπευτική σχέση που μπορεί να αναπτύξει κανείς με βιβλία κάθε είδους. 

Πριν την συνάντηση:

Για την προετοιμασία της Βιβλιοθεραπείας, οι συμμετέχοντες θα λάβουν έναν σύντομο βοηθητικό οδηγό για να ξεσκονίσουν τη βιβλιοθήκη τους με έναν σκοπό: την παρατήρηση των έργων που τους έλκουν και την αναζήτηση ενός βιβλίου με το οποίο βίωσαν μια βαθύτερη σύνδεση κατά την ανάγνωσή του (μπορεί να είναι πρόσφατο ανάγνωσμα ή παλιότερο, άλλωστε μερικοί ήρωες βιβλίων μας συντροφεύουν πάντα).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης:

Με αυτό το υλικό σαν αφετηρία, οι συμμετέχοντες θα εισαχθούν στο book-journaling, μια μέθοδο που βοηθά τον αναγνώστη να μπει βαθύτερα στην εμπειρία του βιβλίου και να δημιουργήσει συνδέσεις ανάμεσα στον εαυτό του και κάποιον χαρακτήρα ή τον συγγραφέα του έργου.

Το Book-Journaling είναι μονάχα ένα από τα εργαλεία της Βιβλιοθεραπείας. Εξίσου σημαντική είναι και η επιλογή του έργου το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει στην εκάστοτε περίοδο. Έτσι θα γίνει αναφορά και στη ‘’συνταγογράφηση βιβλίων’’. Στη συνέχεια, η Museum Art Therapy συναντά την book-therapy κι ένα έργο τέχνης θα ενώσει όλα τα κομμάτια του παζλ.

Η δράση What I See in Art is… Βιβλιοθεραπεία είναι ο ιδανικός τρόπος για να εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (μια ημέρα μετά την ακριβή ημερομηνία) και να εξεταστεί η σχέση του ανθρώπου με τον μαγικό κόσμο της ανάγνωσης μέσα από ένα νέο πρίσμα, πιο προσωπικό και θεραπευτικό από ποτέ. 

Μετά τη συνάντηση:

Με τα έσοδα που θα έχουν συγκεντρωθεί από την εκδήλωση το Library4all θα αγοράσει παιδικά βιβλία για να ενισχυθούν σχολικές βιβλιοθήκες. Γιατί βιβλιοφάγος δεν γεννιέσαι, γίνεσαι! Περισσότερες πληροφορίες για το Library4all θα βρείτε παρακάτω.

Χρήσιμες Πληροφορίες για την εκδήλωση
Ημερομηνία: 24 Απριλίου 2021 20:00-21:00 (ώρα Ελλάδος)
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί online στα ελληνικά και απευθύνεται σε ενήλικες.
Οι συμμετοχές είναι περιορισμένες.
Καμία προηγούμενη εμπειρία με την τέχνη ή τη συγγραφή δεν απαιτείται.
H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom.

Συνεισφορά
Η ελάχιστη συμμετοχή είναι 10 ευρώ/άτομο. Εάν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη δωρεά για το Library4all είστε ευπρόσδεκτοι.

Εγγραφή
Μέσω email στο stefania@whatiseeinart.com

Στεφανία Τσακιράκη

Η Στεφανία είναι Museum Art Therapist. Μέσα από online ατομικές ή ομαδικές συναντήσεις μοιράζεται την αγάπη και τα εργαλεία της, με σκοπό την άνθιση μιας προσωπικής και θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα στο άτομο και την τέχνη.

Επίσης τα τελευταία δυο χρόνια, ταξίδεψε σε 22 μουσεία της Ευρώπης για τη δημιουργία του πρώτου της βιβλίου, που υμνεί τη σχέση του ανθρώπου με τον εαυτό του πρώτα και με την τέχνη έπειτα.

Πέραν της σχέσης με το δικό της βιβλίο, η Στεφανία διατηρεί μια σχέση αγάπης με τα βιβλία και την ανάγνωση. Θέλοντας να αξιοποιήσει βαθύτερα αυτήν τη σχέση εκπαιδεύτηκε στην Βιβλιοθεραπεία. Τα βιβλία και η τέχνη κάνουν καλό και η Στεφανία Τσακιράκη έχει ως σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν και κυρίως να βιώσουν το πως.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Library4all

Το Library4all είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013, με σκοπό την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας, μέσω της υποστήριξης και της ενίσχυσης σχολικών βιβλιοθηκών με βιβλία. Ο ρόλος του Library4all είναι να λαμβάνει ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων σε όλη την Ελλάδα και εν συνεχεία να τα βοηθά να δημιουργήσουν μία βιβλιοθήκη ή να διευρύνουν την υπάρχουσα συλλογή τους.

Τα βιβλία που προσφέρει είναι καινούρια ή σε άριστη κατάσταση και προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, εκδοτών, συγγραφέων και άλλων μη κερδοσκοπικών φορέων.

Ευχή του Library4all είναι με τη δράση του να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάγκη ύπαρξης βιβλιοθηκών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.