«Σχολεία για όλους» :: webinar για την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο

«Σχολεία για όλους» :: webinar για την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών, το έργο «Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία» διοργανώνει webinar, ανοιχτό προς κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα την εκπαίδευση προσφύγων στο ελληνικό σχολείο. Το έργο «Σχολεία για Όλους» υλοποιείται στα σχολεία της επικράτειας από τη σχολική χρονιά 2019-20, με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες και εκπαιδευτικούς σχολείων, καθώς και γονείς μαθητών για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εισηγητές του webinar είναι οι ειδικοί επιμορφωτές του έργου Γκέλη Αρώνη, Ηρώ Ποταμούση, Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης και Άγγελος Βαλλιανάτος, με τη συμμετοχή   επιμορφωτών και επιμορφωτριών του «Σχολεία για όλους».

Σκοπός του webinar είναι να οξύνουμε την ευαισθησία μας απέναντι στην κακομεταχείριση των παιδιών, όπου συμβαίνει, αλλά και στην ανάγκη να προσφέρονται σε όλα ανεξαρτήτως τα παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι σε ηλικία σχολείου, ανάμεσα σε άλλα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες μάθησης, όπως περιγράφεται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Πρωτόκολλο 1, Άρθρο 2).

Υπάρχουν καλές πρακτικές που να βοηθούν στη διαχείριση αυτών των ζητημάτων; Στο webinar θα επιχειρήσουμε να δώσουμε απαντήσεις, καθώς και την ευκαιρία σε όσες και όσους συμμετέχουν να γνωρίσουν στην πράξη κάποιες μεθόδους προσέγγισης της εκπαίδευσης προσφύγων, που εφαρμόζει το έργο «Σχολεία για όλους». Παράλληλα, επιμορφωτές και επιμορφώτριες του έργου θα παρουσιάσουν εφαρμοσμένες πρακτικές  από τα σχολεία που συμμετείχαν κατά την πρώτη χρονιά των δράσεών μας.

Πληροφορίες

Παρασκευή 4 Ιουνίου  | 18:00 - 19:30

Eίσοδος δωρεάν μέσω της πλατφόρμας zoom

Περισσότερα για το έργο «Σχολεία για Όλους» στην ιστοσελίδα και στη  σελίδα Facebook.

Eπικοινωνία: Δώρα Κατσαμώρη | d.katsamori@theewc.org

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.