Σχολεία για Όλους Συμπερίληψη Παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία

Σχολεία για Όλους Συμπερίληψη Παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία

Σχολεία για Όλους Συμπερίληψη Παιδιών προσφύγων στα ελληνικά σχολεία

Συνέδριο 20 Ιουνίου 2022

Παρουσίαση νέου εργαλείου για τη συμπερίληψη προσφύγων | Συνέργειες για συμπεριληπτική εκπαίδευση | Επόμενα βήματα

Δευτέρα 15.30 – 20.30 | στο Μαράσλειο Διδασκαλείο and σε live streaming

Webinar, 21 Ιουνίου 2022

Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη μαθητών προσφύγων

Τρίτη 18.00 - 21.00

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland και η ομάδα του έργου Σχολεία Για Όλους έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στο ετήσιο Συνέδριο του έργου μας, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, και στη διαδικτυακή επιμόρφωση την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022.

Από το 2019, στο πλαίσιο του έργου ‘Σχολεία Για Όλους’, το EWC συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη δημιουργία σχολικού περιβάλλοντος μάθησης χωρίς αποκλεισμούς για σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ένταξη των μαθητών προσφύγων’. Με βάση την τεχνογνωσία, τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές που αποκτήθηκαν από την υλοποίηση του έργου αναπτύξαμε το εγχειρίδιο «Μέθοδοι και υποστηρικτικές τεχνικές για την ένταξη των προσφύγων στις σχολικές κοινότητες». Η έκδοση είναι ένας πρακτικός οδηγός, ο οποίος περιέχει ιδέες και δραστηριότητες που αποκτήθηκαν στο πεδίο, κατά την πορεία του έργου «Σχολεία Για Όλους», σε θέματα που αφορούν στη δημοκρατική εκπαίδευση, τη συμπερίληψη παιδιών προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Συνέδριο απευθύνεται στα σχολεία του δικτύου μας, τοπικές αρχές και εκπροσώπους της κοινότητας, καθώς και επαγγελματίες στο πεδίο της συμπερίληψης μαθητών προσφύγων.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

την πρώτη δημόσια παρουσίαση του Εγχειριδίου
παρουσίαση καλών πρακτικών και παρουσιάσεις από εκπαιδευτικούς και μαθητές
μια συζήτηση αναφορικά με την αξιοποίηση των εμπειριών του έργου πέραν των ελληνικών συνόρων
παρουσίαση του επόμενου κύκλου του έργου

Η διαδικτυακή επιμόρφωση στις 21 Ιουνίου για τις μεθόδους και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και ενεργούς επαγγελματίες στο πεδίο της συμπερίληψης προσφύγων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί κυρίως στα ελληνικά, με ταυτόχρονη διερμηνεία στα αγγλικά και αντίστροφα.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πληροφορίες εκδηλώσεων

Δευτέρα 20 Ιουνίου, 2022, 15.30 – 20.30 στο Μαράσλειο Διδασκαλείο (Μαρασλή 4, Αθήνα). Απαραίτητη η δήλωσης συμμετοχής στο  συνέδριο εδώ, μέχρι 15.6.

Διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω zoom εδώ και στη σελίδα μας στο fb.

Διαθέσιμο parking στο χώρο του κτιρίου, είσοδος επί της οδού Μαρασλή.

Τρίτη 21 Ιουνίου, 2022, 18:00-21.00: Μέθοδοι και τεχνικές υποστήριξης της σχολικής κοινότητας για τη συμπερίληψη προσφύγων

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης. FB event.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και σε συνεργασία με το Learn Inn του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα για εμάς

www.schoolsforall.org

www.theewc.org

@schools4all

Επικοινωνία: Δάφνη Ανέστη, Υπεύθυνη επικοινωνίας έργου, d.anesti@theewc.org

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

To έργο Σχολεία για όλους – Συμπερίληψη Παιδιών Προσφύγων στα Ελληνικά Σχολεία είναι ένα καινοτόμο, εθνικό τριετές πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του σχολικού δημοκρατικού πολιτισμού. Προσφέρει επιστημονική επιμόρφωση και διαρκή υποστήριξη σε διευθυντές, διευθύντριες, εκπαιδευτικούς σχολείων και γονείς για θέματα που αφορούν τη δημοκρατική ιδιότητα του πολίτη, τη συμπερίληψη παιδιών προσφύγων και ευάλωτων ομάδων στο εκπαιδευτικό περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland (EWC).

Το έργο "Σχολεία για Όλους" υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας», των ΕΕΑ Grants, και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα, ύψους 6,5 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη και Μείωση της Φτώχειας» στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.g

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.