Σχεδιάζοντας το Μέλλον: Design Thinking για Έφηβους

Σχεδιάζοντας το Μέλλον: Design Thinking για Έφηβους

Πόσες φορές χρησιμοποιήσαμε μια εφαρμογή που, αν και χρήσιμη, μας έδωσε την αίσθηση ότι προοριζόταν για κάποιον άλλο; Πόσες φορές έχουμε πει στον εαυτό μας: "αν το σχεδίαζα αυτό, θα το έκανα πολύ καλύτερο / ομορφότερο / απλούστερο ";

Ο σχεδιασμός ενός προϊόντος ή μιας εφαρμογής για κινητά είναι κάτι απλό. Ο σχεδιασμός μιας ενδιαφέρουσας, διασκεδαστικής, συναρπαστικής εφαρμογή που "μιλάει" στο κοινό της όμως, δεν είναι. Το Design Thinking είναι μια μεθοδολογία για τη δημιουργία νέων και καινοτόμων ιδεών και την επίλυση προβλημάτων, η οποία είναι εφαρμόσιμη σε όλες της εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Βασίζεται στην κατανόηση των εμπλεκόμενων ατόμων, των ειδικών συνθηκών που συνδέονται με κάθε κατάσταση, και την εύρεση δημιουργικών, καινοτόμων λύσεων.

Στόχος του συγκεκριμένου εργαστηρίου είναι να δημιουργήσει μελλοντικούς πρωτοπόρους, συστήνοντας παιδιά κι έφηβους με τις ιδέες και τις πρακτικές του Thinking Design. Μέσω ενός πρακτικού, διασκεδαστικού και διαδραστικού εργαστηρίου, οι μαθητές μπορούν να βιώσουν τη "μαγεία" του Design Thinking και να σχεδιάσουν τις δικές τους εφαρμογές, αναπτύσσοντας παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες όπως η ενσυναίσθηση, η δυνατότητα συνεργασίας, η αντιμετώπιση της ασάφειας και φυσικά, η δημιουργία.

Ο Αβραάμ Λίνκολν είπε: "Ο καλύτερος τρόπος να προβλέψουμε το μέλλον είναι να το δημιουργήσουμε οι ίδιοι". Ας ξεκινήσουμε σχεδιάζοντας το!

* Σχεδιασμός - υλοποίηση εργαστηρίου: Έλενα Αβαταγγέλου - Γιάννης Στύλος
* Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Digitzed 2019 και απευθύνεται σε εφήβους 10-14 ετών.
* Για εισιτήρια κι εγγραφές δείτε εδώ.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.