Summer Camp στην Τεχνόπολη! | Καλοκαίρι 2019

Summer Camp στην Τεχνόπολη! | Καλοκαίρι 2019

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό έρχονται όμορφες μέρες χαράς, γέλιου, ξεγνοιασιάς αλλά και δημιουργικότητας, γνώσης… αλλιώτικης και, φυσικά, φαντασίας και φιλίας! Το Summer Camp καταφτάνει στην Τεχνόπολη, από τις 18 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου, για να προσφέρει μια δροσερή και αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά από 6 έως 11 ετών.

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το εργαστήριο παραστατικών τεχνών Artfygio, ετοιμάζουν ένα διασκεδαστικό –και, παράλληλα, εκπαιδευτικό– πρόγραμμα ενώ θα παρέχει καθημερινά στους μικρούς του φίλους πεντανόστιμο και ισορροπημένο μαγειρευτό φαγητό. Το Summer Camp περιλαμβάνει τέσσερις περιόδους, με διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα:

1η εβδομάδα | Big Bang: η αρχή του Camp! | 18-21/06
Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Τι κρύβεται πίσω από το μαγικό κόσμο των αστεριών; Υπάρχει, άραγε, ζωή σε άλλους πλανήτες; Το Summer Camp αρχίζει με μια σειρά εικαστικών εργαστηρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρακινεί τα παιδιά να ανακαλύψουν τη γοητεία των θετικών επιστημών και της αρχής του κόσμου.
3,2,1... Εκτόξευση!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Τα παιδιά με τη βοήθεια των ειδικών επιστημόνων παρατηρούν τον ήλιο μέσα από ένα ειδικό τηλεσκόπιο για ηλιοπαρατήρηση και ανακαλύπτουν το ηλιακό σύστημα, τους πλανήτες και τα άστρα. Στη συνέχεια, κατασκευάζουν το δικό τους πύραυλο και τον εκτοξεύουν στην αυλή της Τεχνόπολης.
Ας φτιάξουμε φωταέριο από την αρχή
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΒΜΦ. Τα παιδιά μαζεύουν λιθάνθρακα, την πρώτη ύλη για την παρασκευή φωταερίου, γεμίζουν τους φούρνους, «φτιάχνουν» φωταέριο, το «καθαρίζουν», το «αποθηκεύουν» και το «διανέμουν» από το εργοστάσιο σε ολόκληρη την πόλη. Ακολουθεί ένα ομαδικό παιχνίδι σκυταλοδρομίας βασισμένο στη γραμμή παραγωγής του φωταερίου που θα μείνει αξέχαστο!
Βουτιά στο σύμπαν
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΒΜΦ. Τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν το σύμπαν από άκρη σε άκρη! Ρίχνουν το μεγάλο γαλαξιακό ζάρι, απαντούν σε ερωτήσεις και φτάνουν με… τα πόδια όσο πιο μακριά μπορούν σε ένα μοναδικό επιδαπέδιο παιχνίδι μαθαίνοντας τα συμπαντικά μυστήρια.
Space lab
Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου. Τα παιδιά χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά, ανακατεύουν έντονα χρώματα με φαντασία και φτιάχνουν από την αρχή το δικό τους πολύχρωμο σύμπαν που θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας!

2η εβδομάδα | Εικαστικά on stage | 24-28/06
Αυτή η εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο μαγικό κόσμο των παραστατικών τεχνών και του θεάτρου. Τα παιδιά δημιουργούν με νέα υλικά και τεχνικές, πειραματίζονται μέσα από διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και γνωρίζουν τα μυστικά της σκηνογραφίας μέσα σε ένα πραγματικό θέατρο, το «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας».
Ντεντέκτιβ Κλούζ: Ιστορίες παρακολούθησης
Εργαστήριο θεατρικής έκφρασης με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο από την ομάδα θεάτρου Ανεμόμυλοι. Τα παιδιά, μέσα από ένα παιχνίδι ρόλων, αυτοσχεδιασμού και μυστηρίου, ανακαλύπτουν τον ντεντέκτιβ Κλούζ και καλούνται μαζί του να εξιχνιάσουν σκοτεινές υποθέσεις μυστηρίου που εδώ και χρόνια παραμένουν άλυτες!
Από το σκοτάδι στο φως
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΒΜΦ. Οι μικροί καλλιτέχνες παίζουν με το φως και τη σκιά μέσα στο πρώτο εργοστάσιο της Ελλάδας που έφτιαχνε φως και ενέργεια. Διασκεδάζουν και αντιλαμβάνονται τη σημασία τους στη ζωή μας, ενώ με την τεχνική του κολλάζ «φωτίζουν» τη δική τους πόλη!
On Stage
Σειρά εικαστικών εργαστήριων με τη εικαστικό Γεωργία Λαζάρου
Ι. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τη μαγεία του θεάτρου, του σκηνικού χώρου και όχι μόνο. Παίρνουν χαρτόνια, κόλλες και χρώματα, γιίνονται μικροί σκηνογράφοι και φτιάχνουν το σκηνικό της ιστορίας τους σε μια μικρή μακέτα.
II. Αφού έφτιαξαν τα σκηνικά της ιστορίας, ήρθε η ώρα να ντύσουν τους ήρωές της. Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά,  τα παιδιά φτιάχνουν εντυπωσιακά κοστούμια που θα αφήσουν άφωνους όλους τους θεατές!
Back...Stage!
Επίσκεψη και περιήγηση στο «Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το θέατρο και εξοικειώνονται με τις βασικές του έννοιες, όπως αυλαία, προσκήνιο, παρασκήνιο, εξώστες, βαγονέτα, κ.ά. Τα παιδιά επισκέπτονται τη σκηνή του ανανεωμένου θεάτρου και τρυπώνουν παντού!

3η εβδομάδα | Ρομπότ και Μηχανές: η γοητεία του STEAM! | 01-05/07
Summer Camp χωρίς STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) δε γίνεται! Τα παιδιά θα συναρμολογήσουν ρομποτάκια, θα προγραμματίσουν απλές μηχανές, θα συνδυάσουν τις νέες τεχνολογίες με την τέχνη και η εκπαίδευση γίνεται παιχνίδι! Μια σειρά από καινοτόμα εργαστήρια θα φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με διαφορετικές τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού, για να εξοικειωθούν δημιουργικά με την τεχνολογία του μέλλοντος.
We are the robots!
Εργαστήριο ρομποτικής και ηλεκτρικών κατασκευών. Τα παιδιά κατασκευάζουν έξυπνες μηχανές και απλά ηλεκτρονικά συστήματα προγραμματίζοντας τη συμπεριφορά τους χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία. Λειτουργούν ομαδικά και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους σε ένα εργαστήριο που έρχεται από το μέλλον.
Ρόδα είναι και γυρίζει…
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΒΜΦ. Με έμπνευση την ατμομηχανή του παλιού εργοστασίου, τα παιδιά χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευάζουν μικρές ατμομηχανές, γίνονται για λίγο μηχανικοί και τις κάνουν να δουλέψουν!
Art Alive
Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου. Τα παιδιά Ζωγραφίζουν από την αρχή γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, πειραματίζονται με νέες μορφές και με τη βοήθεια της τεχνολογίας τους δίνουν κίνηση και ζωή.

Παιχνίδια δίχως τέλος!
Η ομάδα Παι-ζώντας έρχεται στο Summer Camp στην Τεχνόπολη για να την ξεσηκώσει με παιχνίδια γεμάτα ζωηράδα, περιπέτεια, χρώμα και ενέργεια! Ομαδικότητα, ταχύτητα και διασκέδαση περιμένουν τους μικρούς φίλους στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Τεχνόπολης, για να κυλήσει η μέρα όσο πιο ευχάριστα γίνεται.

4η εβδομάδα | Let’s dance: Σώμα και διατροφή! | 08-12/07
Μια εβδομάδα γεμάτη δημιουργικές δραστηριότητες, πολύ χορό, γυμναστική, ακροβατικά, αλλά και εικαστικές δημιουργίες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να τρώνε σωστά και να ζουν καλύτερα!
Σε τεντωμένο σκοινί!
Εργαστήριο ακροβατικών από την ομάδα Circus Athens. Με μπάλες, κορίνες, κρίκους, μονοποδήλατα  και… άλλες ευφάνταστες εκπλήξεις, τα παιδιά ανακαλύπτουν την τέχνη των ζογκλέρ, της επιδέξιας χρήσης των αντικειμένων και της ισορροπίας, και ταξιδεύουν στο θαυμαστό κόσμο του τσίρκο.
Χορεύουμε;
Εργαστήριο χορού και κίνησης από την ομάδα Artfygio. Ένα εργαστήριο που θα μυήσει τα παιδιά στο συναρπαστικό κόσμο του σύγχρονου χορού μέσα από τον αυτοσχεδιασμό. Θα δουλέψουν το σώμα τους μέσω της μεθοδολογίας του έντεχνου χορού με έμφαση στην ευθυγράμμισή του, στην ενδυνάμωση και στην ανάπτυξη της ευελιξίας. Στη συνέχεια, τα παιδιά χορογραφούν και χορογραφούνται σε ρυθμούς που θα επιλέξουν, και πάνω από όλα... καλλιεργούν τη φαντασία τους και διασκεδάζουν.
Βουτιά από ψηλά!
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΒΜΦ. Με αφορμή τα αρχεία του παλιού εργοστασίου φωταερίου, το Μουσείο σχεδίασε ένα επιδαπέδιο παιχνίδι γνώσεων, διασκέδασης και δράσης για δυνατούς, τολμηρούς παίκτες!
Παράξενοι χορευτές
Εικαστικό εργαστήριο με την εικαστικό Γεωργία Λαζάρου. Τα παιδιά Παρατηρούν το σώμα τους και πώς αυτό αλλάζει, ανάλογα με τα συναισθήματά τους και έπειτα, φτιάχνουν μοναδικά γλυπτά, τους δίνουν κίνηση και «ακούν» τη δική τους ιστορία.

* Και τις 4 περιόδους του Summer Camp στην Τεχνόπολη τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα παρακάτω:
Παίζουμε; : Δημιουργικό εργαστήριο επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και σκέψης που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κάισσα. Τα παιδιά με τη βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών ανακαλύπτουν τη μαγεία του παιχνιδιού, καλλιεργούν την παρατηρητικότητα τους και το ομαδικό πνεύμα, ακονίζουν τη φαντασία τους, ενώ παράλληλα λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το πώς θα πρέπει να εφαρμόσουν συγκεκριμένες στρατηγικές ή τακτικές.
SkyWalk…ing: Ομαδικά παιχνίδια στο υπερσύγχρονο Sky Walk , το action park της Τεχνόπολης με κρεμαστά μονοπάτια, παρατηρητήρια και μια τεράστια τσουλήθρα-τούνελ. Ένα εντυπωσιακό σκηνικό ιδανικό για ομαδικά παιχνίδια ταχύτητας, άσκησης και εξερεύνησης... στον αέρα.
Action!: Μια σειρά από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες και δραστηριότητες με έμπνευση  από τις θεματικές της εβδομάδας που θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους.

Το ημερήσιο πρόγραμμα του Summer Camp
8:00-9:00 | Προσέλευση
Διαχωρισμός σε ομάδες
9:00-9:30 | Ομαδικά Παιχνίδια
Οι ομάδες, μαζί με τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, παίζουν κινητικά παιχνίδια στους εξωτερικούς χώρους της Τεχνόπολης, στο Skywalk, το υπερσύγχρονο action park, και στην παιδική χαρά για να ξεκινήσει η μέρα μας όσο πιο ευχάριστα γίνεται.
9:30-11.00 |  Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Οι ομάδες παρακολουθούν εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια σχετικά με τη θεματική της κάθε εβδομάδας, από καλλιτέχνες και έμπειρους παιδαγωγούς.
11.00-11:30 | Δεκατιανό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)
11:30-13:00 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα-Εργαστήρια
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια συνεχίζονται.
13:00-14:00 | Μεσημεριανό φαγητό (προσφέρεται από την Τεχνόπολη)
Οι ομάδες στρώνουν τραπεζομάντηλα και κάνουν πικ-νικ τρώγοντας το μεσημεριανό τους γεύμα που στηρίζεται σε ισορροπημένο διαιτολόγιο, εγκεκριμένο από παιδίατρο, και, περιλαμβάνει νόστιμο μαγειρευτό φαγητό.
14:00-14:30 | Α’ αποχώρηση
14:00-15:30 | Θεατρικές Παραστάσεις | Προβολές Ταινιών | Ομαδικά Παιχνίδια
Τα παιδιά μαζεύονται στις δροσερές αίθουσες της Τεχνόπολης και παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις και ταινίες με ποικίλες θεματικές, παρουσιάζουν τις δράσεις τους στις υπόλοιπες ομάδες, παίζουν και ακούν ιστορίες.
15:30-16:00 Τελευταία αποχώρηση

* Κρατήσεις θέσεων: Από Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, 11:00-17:00 - Early bird κρατήσεις: Δευτέρα 13 Μαΐου – Τρίτη 14 Μαΐου 2019, 11:00-16:00
* Κόστος/εβδομάδα:
1η περίοδος: 18-21 Ιουνίου | 8:00-16:00| Κόστος: €120
2η, 3η ή 4η περίοδος: 24-28 Ιουνίου, 1-5 Ιουλίου ή 8-12 Ιουλίου | 8:00-16:00| Κόστος: €125
Κόστος early bird/εβδομάδα: 95 ευρώ 
* Για το earlybird, ισχύει περιορισμένος αριθμός συμμετοχών
* Για κάθε κράτηση ισχύει μία συμμετοχή earlybird, δηλαδή μία εβδομάδα ανά παιδί.
* Οι early bird κρατήσεις γίνονται μόνο τηλεφωνικά στο 2130109325 από τις 13 έως τις 14 Μαΐου 2019 (11:00-16:00). Για να θεωρηθεί έγκυρο το early bird, θα πρέπει να αποπληρωθεί όλο το ποσό εντός 2 ημερών από την τηλεφωνική κράτηση.
* Ρωτήστε για τα πακέτα εκπτώσεων στα αδέρφια ή στην περίπτωση που επιλέξετε περισσότερες από μία εβδομάδες.
* Παρέχεται καθημερινά δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα, καθώς και η παρουσία ιατρού στο χώρο.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.