Στρεβλή πορεία: Η δεκαετία του '60 και η απριλιανή δικτατορία

Στρεβλή πορεία: Η δεκαετία του '60 και η απριλιανή δικτατορία

Ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος και ο Ευάνθης Χατζηβασιλείου παρουσιάζουν στην Ελληνοαμερικανική Ένωση το βιβλίο "Στρεβλή πορεία: Η δεκαετία του '60 και η απριλιανή δικτατορία", που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Όπως αναφέρει το οπισθόφυλλο του βιβλίου: "Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του '60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε. Σκοπός δεν είναι η αναπαραγωγή κοινών τόπων αλλά η παρουσίαση νέων οπτικών υποθέσεων και ερμηνειών. Το βιβλίο είναι διαρθωμένο σε τρία μέρη. Στο πρώτο αναπτύσσονται οι θεωρίες της πολιτικής επιστήμης για τα αυταρχικά καθεστώτα διεθνώς και στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος, γίνεται αναφορά στις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου και αναλύονται διεξοδικά τα αίτια που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας αλλά και τα βασικά χαρακτηριστικά της διακυβέρνησης κατά τη διάρκεια της επταετίας. Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, περιγράφονται οι κοινωνικές και πολιτισμικές εξελίξεις της μακράς δεκαετίας του '60, και οι μεταλλάξεις της ελληνικής κοινωνίας στη δεκαετία του '70. 

Όλα τα παραπάνω θα αναδείξουν στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι δύο συγγραφείς συζητώντας με εκλεκτούς καλεσμένους.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.