«Στη μοναξιά της τσιμεντένιας ζούγκλας»

«Στη μοναξιά της τσιμεντένιας ζούγκλας»

Εγκλωβισμένοι σε ένα φαντασιακό 1958 με φόντο το Σόχο και το Χάρλεμ, το Μπρονξ και την Κυψέλη, την 5η λεωφόρο και την Πατησίων, το Σέντραλ Πάρκ, την πλατεία Βικτώριας, τους ουρανοξύστες του Μανχάταν και την Ακρόπολη, ο Τζέρι και η Γκιτλ, συναντούν ο ένας τον άλλο για να δώσουν τέλος στην αιώνια μοναξιά τους.

Αλλά στη ζούγκλα κατοικούν πολλά θηρία…

Ο πρίγκιπας του σκότους, Μολώχ. Η φάλαινα στη σοφίτα. Το φάντασμα μιας ξεχασμένης πόρνης. Πέρσες λουλουδάδες. Θρυλικοί τζαζίστες. Πίθηκοι νομπελίστες. Φιλόδοξοι ποιητές. Μέντιουμ. Καλικάντζαροι. Κατάσκοποι κομμουνιστές. Χορευτές χωρίς προοπτική. Εκθρονισμένοι βασιλιάδες. Έκπτωτοι Χολιγουντιανοί αστέρες. Μαύροι Πάνθηρες. Άσφαιροι καουμπόηδες. Ξιπασμένοι γραφειοκράτες.

Τα θηρία αυτά, μας διηγούνται τις ιστορίες τους και μας ξεναγούν στη δική τους μοναξιά. Ώσπου, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει.
Νέα συμφωνία, λοιπόν. Κουράστηκαν πια να πολεμάνε ενάντια σε ένα σύστημα που τους έχει διαλύσει. Κουράστηκαν να συναναστρέφονται με θηρία. Θέλουν να ζήσουν ικανοποιητικά το υπόλοιπο της ζωής τους. Χωρίς ρομαντισμούς και ιδανικά. Αφήνουν τη ζούγκλα να τους καταπιεί. Το σύστημα να τους υποτάξει. Τον παραλογισμό της σύγχρονης πραγματικότητας να τους κάνει κομμάτι του. Λεφτά. Δόξα. Αναγνώριση. Παιδιά. Σκυλιά. Γατιά. Έγγαμος βίος. Αστικές συγκεντρώσεις. Η ζωή μας. Η ζωή τους…

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Τσίτσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξάνδρα Γεωργίου
Σκηνικό – Κοστούμια: Αφροδίτη Βραχοπούλου
Πρωτότυπη μουσική: Βιολέττα Σταύρακα, Zemra
Σχεδιασμός φωτισμών: Ευσταθία Δρακονταειδή
Σχεδιασμός αφίσας: Αριάδνη Μιχαηλάρη
Προβολή και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου-We Will
Παραγωγή: «Βιομηχανική»

Παίζουν: Αλέξανδρος Τσίτσος, Βιολέττα Σταύρακα

Διάρκεια: 110’

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.