Πόσο χιούμορ κρύβει η επιστήμη; | Stand-up Science στο The Hub

Πόσο χιούμορ κρύβει η επιστήμη; | Stand-up Science στο The Hub

Το «ΤheHubEvents» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριοςσυνεχίζουν για ένατη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «HubScience», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, σας προσκαλούν στη δεύτερη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθείη παράσταση της ομάδας Science Reactors με τίτλο «Stand-up Science».

Stand-upScience

Πόσο χιούμορ μπορεί να κρύβει η επιστήμη;
Μπορούμε να απενοχοποίησουμε τη σοβαροφάνεια της επιστήμης;
Ποιος θα περίμενε ότι η επιστήμη είναι τόσο ξεκαρδιστική;
Διαθέτουν οι επιστήμονες χιούμορ;
Μπορούμε να προσδώσουμε στηνεπιστήμη εξωστρέφεια, ώστε να γίνει κατανοητή;

Οι Science Reactors απαντούν στα ερωτήματα αυτάμε κέφι, χιούμορ και σαφήνεια.Η φρέσκια ομάδα νέων επιστημόνων δοκιμάζει ένα διαφορετικό τρόπο διάχυσης της επιστήμης προς το ευρύ κοινό: το stand-upscience κατά το πρότυπο του stand-upcomedy. Πρόκειται για μία ιδέα την οποία συνέλαβε και υλοποιεί η Ελένη Γραμματικοπούλου εδώ και πέντε χρόνια. Κάθε επιστήμονας καλείται μέσα σε πέντε λεπτά να παρουσιάσει με χιουμοριστικό και εύληπτο τρόπο ένα θέμα της επιστημονικής επικαιρότητας.

Η διάδοση και η επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό έχει πάρει τα τελευταία χρόνια ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Και φυσικά οι Science Reactors είναι πάντα εκεί: AthensScienceFestival, Βραδιά του Ερευνητή, επιστημονικό θέατρο, διαγωνισμός Famelab ,TEDx, φεστιβάλ κωμωδίας, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και παραστάσεις σε θέατρα. Στη νέα εποχή της επιστημονικής εξωστρέφειας, οι επιστήμονες και ερευνητές μοιράζονται πλέον πιο πρόθυμα τον ενθουσιασμό τους με τους μη μυημένους.

Οι ScienceReactors που συμμετέχουν στην παράσταση της 28/11 (με αλαφαβητική σειρά)

Στέφανος Γιαγτζόγλου, Bιολόγος

Ερμής Ζαχαρόπουλος, Πληροφορικός

Ανδρέας Πανταζής, Πληροφορικός

Χρήστος Πανταζίδης, Χημικός

Αλέξανδρος Σουρτζής, Χωροτάκτης-Πολεοδόμος

Έκτακτη συμμετοχή: Νάντια Μουτσουρούφη,αστροφυσικός (ομάδα επικοινωνίας της επιστήμης SpaceGates)

Παρουσίαση: Στέφανος Γιαγτζόγλου

Δραματουργία/Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός

Ιδέα/Σχεδιασμός/Συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.