Στάμου / Χυτήρης / Ζιάρκας στο ΚΕΤ

Στάμου / Χυτήρης / Ζιάρκας στο ΚΕΤ

Μεταξύ θορύβου και μελωδίας, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και ηλεκτρονικά όργανα με έναν ιδιαίτερα μινιμαλιστικό τρόπο, ο Τάσος Στάμου (προετοιμασμένο zither & ηλεκτρονικά), o Στέφανος Χυτήρης (drums) και ο Θοδωρής Ζιάρκας (κοντραμπάσο) αυτοσχεδιάζουν, παράγοντας ήχους τόσο οικείους όσο και απροσδόκητους. Ήχοι απροσδιόριστης φύσης εναλλάσσονται με μελωδικά σχήματα εμπνευσμένα τόσο από την παραδοσιακή μουσική όσο και από την jazz και την ηλεκτρονική μουσική.

Το τρίο έχει παίξει στο Café Oto και στα Clapton Sessions του Λονδίνου, στη Στέγη γραμμάτων και τεχνών (Αθήνα), στο Υπόγειο (Θεσσαλονίκη) και στο Φεστιβάλ Αιχμές (Βόλος).

Οι τρεις μουσικοί, που έχουν μαθητεύσει και συνεργαστεί με προσωπικότητες της παγκόσμιας αυτοσχεδιαστικής σκηνής, έχουν επίσης εστιάσει στη θεωρητική διερεύνηση των αρχών του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού.

Τάσος Στάμου – προετοιμασμένο zither & ηλεκτρονικά / www.tasosstamou.com
Στέφανος Χυτήρης – drums / www.stephanoschytiris.com
Θοδωρής Ζιάρκας – κοντραμπάσο / https://soundcloud.com/thodorisziarkas/bass-imporovisation_01

Κρατήσεις απαραίτητες: www.viva.gr/tickets/music/stamou/xytiris/ziarkas & 213 00 40 496

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.