Στα κύματα της Μεσογείου | Κυριάκος Καλαϊτζίδης Τρίο + Ghada Shbeir

Στα κύματα της Μεσογείου | Κυριάκος Καλαϊτζίδης Τρίο + Ghada Shbeir

Ένα ελληνικό μουσικό σχήμα με το βλέμμα στραμμένο στη μουσική της καθ’ ημάς Ανατολής και μια σπουδαία Λιβανέζα τραγουδίστρια με δισκογραφία που έχει κερδίσει BBC World Music Award (2007).

O Κυριάκος Καλαϊτζίδης, δεξιοτέχνης ουτίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εν Χορδαίς», και το Τρίο του συναντιούνται με τη Ghada Shbeir [Γάντα Σμπέιρ] στο Μέγαρο την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ, στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικές του κόσμου. Στη μία και μοναδική τους συναυλία με τίτλο «Στα κύματα της Μεσογείου» θα παρουσιάσουν, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, συνθέσεις από τη δισκογραφία τους, μαρωνίτικους ύμνους αλλά και τραγούδια από τη μεσογειακή μουσική κληρονομιά.

Το Τρίο (Κυριάκος Καλαϊτζίδης - ούτι, τραγούδι, Δημήτρης Παναγούλιας - τουμπελέκι, νταφ, μπεντίρ, Κώστας Παπαγιαννίδης - λαούτο) έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, ενώ τα είκοσι χρόνια δημιουργικής συνεργασίας του Κυριάκου με τη Γάντα (Metropolitan Museum of Art στη Νέα Υόρκη, San Marco στη Βενετία, Bozar στις Βρυξέλλες, Ιnstitut du monde arabe στο Παρίσι, Cemal Reşit Rey Konser Salonu στην Κωνσταντινούπολη, περιοδεία στον Καναδά κ.ά.) υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Διάρκεια: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
* Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
* Eισιτήρια: 210 72 82 333 και ηλεκτρονικά ΕΔΩ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.