Στα Φώτα | Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μανωλικάκη

Στα Φώτα | Παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Μανωλικάκη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι Εκδόσεις Αρμός παρουσιάζουν το βιβλίο «Στα Φώτα. Η πορεία στο θρυλικό Actors Studio και άλλες ιστορίες ζωής. Συνομιλίες με τη Νατάσα Μπαστέα» του καθηγητή και πρώην προέδρου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Actors Studio, Ανδρέα Μανωλικάκη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 19:00, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

Στο βιβλίο «Στα φώτα» ο Ανδρέας Μανωλικάκης αφηγείται την πορεία του από την Αθήνα και το Θέατρο Τέχνης, μέσω Παρισιού και της Σχολής του Μαρσέλ Μαρσό, στη Νέα Υόρκη και στο Actors Studio, στον πιο επιδραστικό θεατρικό οργανισμό στον κόσμο, ανάμεσα σε διάσημους δασκάλους και μαθητές. Συζητά με τη δημοσιογράφο Νατάσα Μπαστέα για το θέατρο, την υποκριτική, την εμπειρία του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ δίπλα στον Ντέρεκ Τζάκομπι και τους διάσημους μαθητές του, μεταξύ των οποίων και ο Μπράντλεϊ Κούπερ. Μιλά για μία πορεία γεμάτη αναπάντεχα περιστατικά και σκληρή δουλειά. «Παρά τον τίτλο, αυτό το βιβλίο, που είναι η αφήγηση της δικής του περιπέτειας, αποτελεί ένα παιχνίδι στο σκοτάδι και στο φως. Της σκηνής. Και της ζωής», όπως σημειώνει η Νατάσα Μπαστέα στον πρόλογο του βιβλίου.

Ομιλητές

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο ηθοποιός, Γιάννης Μπέζος, ο ποιητής, κριτικός, θεατρολόγος και μεταφρασεολόγος Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας, ο γελοιογράφος, Ανδρέας Πετρουλάκης και ο συγγραφέας του βιβλίου, Ανδρέας Μανωλικάκης. Συντονίζει η δημοσιογράφος- συγγραφέας, Νατάσα Μπαστέα.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.