Στα 2 μέτρα απόσταση | Συνδημιουργώντας σε κοινό χώρο

Στα 2 μέτρα απόσταση | Συνδημιουργώντας σε κοινό χώρο

4 συναντήσεις Κινητήρας ΧΘ ανοικτές σε όλους σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας: Βούλα, Μετς, Καισαριανή, Αρεοπαγίτου.

Με τη Βίκυ Αδάμου.

Μετά την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι και πιστοί στη φιλοσοφία «παίζουμε με ό,τι έχουμε», η ανάγκη μας είναι να βγούμε έξω και να συνδημιουργήσουμε στον κοινό χώρο και στη φύση πάντα με ασφάλεια.

Με έμπνευση την καθημερινότητα, την διεισδυτική ματιά στην επικαιρότητα και το χιούμορ #παραμένουμε_δημιουργικοί, ενεργοί, δυνατοί και αισιόδοξοι.

Μελετώντας το σώμα μέσα στο χώρο και το χώρο μέσα στο σώμα. Έπειτα από παρατήρηση θα δημιουργήσουμε ένα κοινό κινητικό υλικό από εξωτερικά και εσωτερικά ερεθίσματα. Θα δουλέψουμε ανεξάρτητα και ομαδικά κρατώντας παράλληλα τις ασφαλείς αποστάσεις με έμπνευση από αυτό που δημιουργείται ανάμεσα.

Από 3 έως 24 Ιουνίου 2020, κάθε Τετάρτη 19.00-21.00
Οι χώροι συνάντησης στις περιοχές θα ανακοινωθούν σύντομα
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η δήλωση συμμετοχής μέχρι 26/5 στο: info@kinitiras.com

Η Βίκυ Aδάμου είναι απόφοιτος της αναγνωρισμένης από το κράτος Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη (1996) και της σχολής Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ‘Βακαλό’ (1992). Είναι μαθήτρια της Ανατολής Καραμανίδου και υπήρξε μαθήτρια της Ιωάννας Γραμματικούλη (Γιόγκα & Διαλογισμός από το 1998). Εχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων με διακεκριμένους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους. Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Κίνηση, Αυτοσχεδιασμό, Experiential Listening, Devised Theatre, Grotowski Αcting, Σκηνογραφίας, καθώς και σεμινάρια ψυχοκοινωνικής εκπαίδευσης.
Είναι συνεργάτης και συνιδρύτρια του πρώτου δικτύου -Artistic Residency Centre- για παραστατικές τέχνες, στην Αθήνα, «Κινητήρας» όπου διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια από το 2009-2014.
Από το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο διαδικτυακό φωτορομάντζο της «Αρ Γιου Σείριους?» με την υποστήριξη του protagon.gr και την Athens Voice στο οποίο συμμετέχουν γνωστοί ηθοποιοί και πρόσωπα της επικαιρότητας.
Το 2013 δημιουργεί το timeline project, όπου τοποθετεί στα social media 6 προφίλ των θεατρικών χαρακτήρων της ομώνυμης παράστασης τα οποία αλληλεπιδρούν ελεύθερα, σχολιάζοντας την επικαιρότητα, δημιουργώντας σχέσεις με χρήστες, ως ένας αόρατος θίασος του διαδικτύου.
Από το 2009 παραδίδει σεμινάρια θεατρικού και κινητικού αυτοσχεδιασμού για ηθοποιούς, ερασιτέχνες και οικογένειες, με τους οποίους έχουν παρουσιάσει πολλές παραστάσεις στην Αθήνα, την επαρχεία. Εχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει τις παραστάσεις «Ξένη Γλώσσα» 2009, «Timeline Project» 2013, «Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη» 2015, «Στρατηγικές επιβίωσης» και «Γύρισε πίσω» 2016. Μαζί με τη νέοσυστατη καλλιτεχνική ομάδα ΓΑΒ, που προέκυψε μέσα στο καλλιτεχνικό δίκτυο του Κινητήρα, συνδημιουργεί την παράσταση «Βαθύς αναστεναγμός» 2018. Επίσης το 2013 συνδημιούργησε και έπαιξε στην παιδική αυτοσχεδιαστική παράσταση «Πού είναι η Καμηλοπάρδαλη;», ένα θέαμα από χορευτές, ηθοποιούς, τραγουδιστές και μουσικούς.
Ως μέλος του Κινητήρα Χοροθέαμα έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπως: «Κλυταιμνήστρα Αόρατη», συμμετοχή στην Πλατφόρμα χορού 2008 στο Μέγαρο Μουσικής & στο Διεθνές Φεστιβάλ Fringe Theatre στην Ταϋλάνδη «Λυσιστράτη»-συμμετοχή στην Πλατφόρμα χορού 2006 στο Μέγαρο Μουσικής «Πλεκτάνη», «Καρδερίνες», «Πόρτες & Σύννεφα» συμμετοχή στην Biennale Νέων Καλλιτεχνών από την Ευρώπη και τη Μεσόγειο, Τορίνο, Πάρμα, Μπιέλλα 1997 κ.α.
Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας βωβού θεάτρου «Splish-Splash» του Γιάννη Ο. και μέλος της «Ομάδα δράσις» του Βασίλη Μυριανθόπουλου, η παράσταση «Μόλις χώρισα» έγινε μεγάλη επιτυχία και παίχτηκε για πολλά χρόνια σε
κεντρικά θέατρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο παρελθόν έχει δουλέψει στην τηλεόραση ως πρώτος και δεύτερος ρόλος, στις σειρές «Οι αναιδέστατοι» Ερτ 1 και «εισαι πολύ αλήτης τελικά» Mega αντίστοιχα.
Είναι specialist στα social media και δραστηριοποιείται σε τομείς όπως η Σκηνογραφία, η Ενδυματολογία και η Γραφιστική.
Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα και είναι μητέρα δύο παιδιών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.