Σπουδαίες γυναίκες της Αθήνας πίσω από άγνωστες γωνιές της

Σπουδαίες γυναίκες της Αθήνας πίσω από άγνωστες γωνιές της

Μέσα από αυτή την ξενάγηση, θα γνωρίσουμε τις σημαντικές γυναίκες που βρίσκονται πίσω από γωνιές της Αθήνας που όλοι ξέρουμε και έχουμε περπατήσει, λιγότερο ή περισσότερο. Θα βρεθούμε κάτω από τις δροσερές σκιές του Εθνικού κήπου, ακολουθώντας τα βήματα της πρώτης βασίλισσας της Ελλάδας.

Στη συνέχεια θα "χωθούμε" στα στενά σοκάκια της Πλάκας, για να χτυπήσουμε τις πόρτες των γυναικών που έζησαν και δημιούργησαν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης ανά τους αιώνες, αφήνοντας το σημάδι τους στην ιστορία.

Θα συναντήσουμε στο δρόμο μας εταίρες της αρχαιότητας, γνωστές για την ομορφιά και το μυαλό τους, που επηρέασαν μεγάλους άνδρες της εποχής και στάθηκαν ισάξιες τους. Θα ανακαλύψουμε τα ανεξίτηλα σημάδια που άφησαν βυζαντινές αυτοκράτειρες, που με το δυναμισμό τους κατεύθυναν την πορεία μιας ολόκληρης αυτοκρατορίας και έγραψαν ιστορία. Θα γνωρίσουμε αγίες, που με το θάρρος τους και την επιμονή τους έγιναν παραδείγματα προς μίμηση και άφησαν την δική τους κληρονομιά στην πόλη. Θα σταθούμε στα κατώφλια των σπιτιών που έζησαν γυναίκες πρωτοπόρες για την εποχή τους, επιστήμονες, γιατροί αλλά και γυναίκες της τέχνης και του πολιτισμού.

Μια ξενάγηση για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την πόλη μέσα από την ιστορία των γυναικών που την άλλαξαν για πάντα.

Η συμμετοχή σας επιβεβαιώνεται μόνο με την προαγορά εισιτηρίου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.