Soothing Soundbath & Outdoor Yoga στο Άλσος Συγγρού

Soothing Soundbath & Outdoor Yoga στο Άλσος Συγγρού

Το Healthy Life μας προσκαλεί σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία Hatha Yoga & Soundbath μέσα στην αγκαλιά της φύσης! Μια εσωτερική προετοιμασία ώστε να υποδεχθούμε με αισιοδοξία το καλοκαιρι αφήνοντας πίσω ό,τι μας ταλαιπώρησε όλο αυτό το διάστημα κι αποχαιρετώντας ό,τι δεν μας ευχαριστεί.

Η συνεδρία θα ξεκινήσει με Hatha Yoga με τον Yoga instructor Διονύση Κατσούδα. Θα κάνουμε αναπνοές, χαιρετισμους στον ήλιο, θα μπούμε σε διάφορες θέσεις (asanas) και θα κλείσουμε με χαλάρωση στη Savasana. Η συνεδρία της Yoga θα διαρκέσει 1 ώρα και 45' και απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα καθώς θα δοθούν παραλλαγές των στάσεων. Πληροφορίες για τη Hatha Yoga και τον instructor θα βρείτε εδώ.

Ο διαλογισμός μας θα συνεχιστεί με ηχοθεραπεία (Soundbath) με τον Νίκο Νικολακόπουλο. Το Soundbath θα μας γεμίσει με έμπνευση, ηρεμία και αυτοπεποίθηση για να τονώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να «ανθίσουμε» εσωτερικά.Ο Νίκος Νικολακόπουλος θα μας φέρει σε επαφή με τις ευεργετικές ιδιότητες του ήχου και των δονήσεων, σε μια βιωματική εμπειρία βαθιάς σωματικής χαλάρωσης, εξισορρόπησης ενέργειας και συναισθηματικής αναζωογόνησης που θα διαρκέσει περίπου μία ώρα. Θα ταξιδέψουμε με τους ήχους των Tibetan Singing Bowls, Gong, Crystal Singing Bowls και άλλων ηχοθεραπευτικών οργάνων, ενώ είμαστε ξαπλωμένοι σε στάση Savasana. Το Soundbath είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική μέσω της βιοανάδρασης. Περισσότερες πληροφορίες για το soundbath και τον instructor θα βρείτε εδώ.

Χρήσιμες οδηγίες:
* Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φορούν άνετα και ζεστά ρουχα και να έχουν μαζί τους yoga mats και κουβερτούλες για να σκεπαστούν προκειμένου να απολαύσουν την εμπειρία στο έπακρο.
*  Προτείνεται επίσης την ίδια μέρα να έχουν φάει ελαφρά και να μην έχουν καταναλώσει καφέ.
* Το κύριο μέρος (χαλάρωσης) της συνεδρίας θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα που ισοδυναμεί με έως και 3 ώρες ποιοτικού ύπνου.
* Δεν χρειάζεται να υπάρχει προηγούμενη σχετική εμπειρία, όμως όσες φορές επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη πρακτική, ο οργανισμός μας αναπτύσσει τη δυνατότητα του να αφήνεται και να βυθίζεται μέσω των ήχων, όλο και περισσότερο.
* Συνολική διάρκεια συνεδρίας: 2 ώρες και ένα τέταρτο περίπου.
* Το σημείο συνάντησης θα είναι το πάρκινγκ του ΙΓΕ, Λεωφόρος Κηφησίας 182 και θα πρέπει να βρισκόμαστε εκει στις 17:40.
* Για δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να συμπληρώσουμε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.
* Kόστος συμμετοχής: €15
* Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών max 10 άτομα.
* Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ ή καλέστε στο 690 679 5749 (Ειρήνη Μπαμπαλή).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (SOUNDBATH)
Η Ηχοθεραπεία είναι μια ήπια μέθοδος θεραπείας και χαλάρωσης, με βαθιά επίδραση στο νου και το σώμα, οι ρίζες της οποίας εντοπίζονται στην αρχαία Ελλάδα, την Ινδία, το Θιβέτ, στις Σαμάνικες παραδόσεις καθώς και σε πολλές παραδόσεις της Ανατολής. Η χρήση θεραπευτικών ήχων οδηγεί στη βαθιά χαλάρωση όπου οι συχνότητες λειτουργίας του εγκεφάλου μειώνονται και συντονίζονται στα κύματα Θήτα. Σε αυτές τις συχνότητες ο οργανισμός αποβάλλει τις εντάσεις και αναλαμβάνει την εξισορρόπηση και αυτοθεραπεία σώματος και νου. Την ίδια στιγμή, λόγω του μεγάλου ποσοστού νερού που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα, οι δονήσεις ταξιδεύουν μέσα σε αυτό κάνοντας ένα ήπιο μασάζ σε κυτταρικό επίπεδο το οποίο βοηθά τα ζωτικά όργανα να εναρμονιστούν μεταξύ τους και να επανέλθουν στην υγιή τους κατάσταση.

Κύριες επιδράσεις της Ηχοθεραπείας:
• Γρήγορη επίτευξη βαθιάς χαλάρωσης
• Χαλάρωση μυϊκών και νοητικών εντάσεων, αποβολή άγχους και αρνητικών σκέψεων
• Βελτίωση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων και εναρμόνιση μεταξύ τους
• Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, της δημιουργικότητας και την αποδοτικότητας
• Βελτίωση ποιότητας ύπνου

Φωτογραφία εξωφύλλου: Νίκος Νικολακόπουλος

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.