Εμβαθύνοντας στον κόσμο της ποίησης

Εμβαθύνοντας στον κόσμο της ποίησης

Το ΚΠΙΣΝ προσκαλεί όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τη γνωριμία τους με την ποίηση σε μια ιδιαίτερη περιδιάβαση στο βίο και το έργο σημαντικών Νεοελλήνων ποιητών που συνδιαλέγονται με την αρχαιοελληνική παράδοση.

Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης συνομιλεί με τον Ντένη Ζαχαρόπουλο
Ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος και ο εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης θέτουν τα έργα της έκθεσης «ΠΟΙΗΤΙΚΑ: Η ζωγραφική συναντάει την ποίηση» μεταξύ Ποίησης και Ιστορίας, με το βλέμμα στον καβαφικό στίχο.
Πατήστε εδώ.

Γιώργος Σεφέρης: Ο ήχος του νοήματος
Ο Διονύσης Καψάλης, συγγραφέας και Διευθυντής του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης, μιλάει για την «ακροαματική φαντασία» του Γιώργου Σεφέρη, τον ήχο της ποίησής του και τον ρυθμό της.
Πατήστε εδώ.

Τα μονοπάτια της γραφής του Ανδρέα Εμπειρίκου - Από τον αυτοματισμό στην ουτοπία
 Ο Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, καθηγητής της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας ανατρέχει στην ποιητική του Ανδρέα Εμπειρίκου και αναδεικνύει δύο διακριτούς άξονες: τον αυτοματισμό και την Ουτοπία.
Πατήστε εδώ.

Ο Κάλβος προχθές, χθες και σήμερα
Ο Νάσος Βαγενάς, ομότιμος καθηγητής της Θεωρίας και Κριτικής της Λογοτεχνίας ανατρέχει στις Ωδές του Κάλβου.
Πατήστε εδώ.

Η λησμονημένη πόλις του Ν. Εγγονόπουλου
Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Γιώργος Κοροπούλης ανατρέχει στην ποίηση του Νίκου Εγγονόπουλου επιχειρώντας μια διαφορετική ανάγνωση των κειμένων του.
Πατήστε εδώ.

Πάνω σ’ έναν αρχαίο στίχο
Μια περιδιάβαση στο βίο και το έργο Νεοελλήνων ποιητών που συνομιλούν με την αρχαία παράδοση από τη Διδάκτορα Συγκριτικής Λογοτεχνίας Εμμανουέλα Κάντζια.
Πατήστε εδώ.
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.