Σμυρναίικη και Ρεμπέτικη μουσική | Μουσικό Σύνολο

Σμυρναίικη και Ρεμπέτικη μουσική | Μουσικό Σύνολο

Το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη λαϊκή μουσική των αστικών κέντρων των αρχών του 20ου αιώνα και του Μεσοπολέμου να συμμετάσχουν στο σύνολο «Σμυρναίικης και Ρεμπέτικης μουσικής», με σκοπό να μελετήσουν και να ερμηνεύσουν επιλεγμένο ρεπερτόριο από τη δισκογραφία της εποχής, που περιλαμβάνει ανώνυμα και επώνυμα τραγούδια και οργανικούς σκοπούς.

Στόχος του συνόλου είναι μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση του εν λόγω μουσικού υλικού, με τρόπο που σέβεται τις υφολογικές ιδιαιτερότητές του.

Με την ολοκλήρωση των συναντήσεων το σύνολο θα παρουσιαστεί σε συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών μουσικών εκδηλώσεων του ΚΕΜΦΑ.

Επίπεδο: Για τη συμμετοχή στο σύνολο απαιτείται ικανοποιητικό επίπεδο σε κάποιο μουσικό όργανο, συγκερασμένο ή ασυγκέραστο, σε κρουστό ή στο τραγούδι.

Ενδείκνυται οι συμμετέχοντες να έχουν βασικές γνώσεις τροπικών συστημάτων και ανάγνωσης του πενταγράμμου.

Επιμέλεια – συντονισμός: Ιφιγένεια Ιωάννου
Διάρκεια: Ιανουάριος – Ιούνιος 2020
Συναντήσεις: Δύο δίωρες συναντήσεις τον μήνα, Παρασκευή 18:00 -20:00

Ημερομηνίες σεμιναρίων:
10 και 17 Ιανουαρίου,
7 και 21 Φεβρουαρίου,
6 και 20 Μαρτίου,
3 Απριλίου,
15 και 29 Μαΐου,
12 και 26 Ιουνίου.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.