Small Size Days 2022 | Artika

Small Size Days 2022 | Artika

Η Artika συμμετέχει στη μεγάλη γιορτή προσφέροντας δώρα σε μεγάλους, μικρούς, μικρούς και μεγάλους!

Ο αντίκτυπος της πανδημίας Covid-19 έγινε αισθητός από όλους, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μερικοί από αυτούς που πλήττονται περισσότερο είναι οι πολύ νεαρές ηλικίες που συνεχίζουν να μην έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να συνδεθούν με τους φίλους τους στο νηπιαγωγείο, στο σχολείο, ή στις κοινότητές τους χωρίς περιορισμούς και ανέμελα.

Το θέατρο και οι τέχνες διατηρούν τον θεμελιώδη ρόλο τους στο να επιτρέψουν στα μικρά παιδιά να κατανοήσουν τις εμπειρίες, τα συναισθήματά τους και τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν.

Κάθε χρόνο, οι Small Size Days γιορτάζουν το θαύμα των τεχνών και της πρώτης ηλικίας του ανθρώπου φέρνοντας τις πολύ νεαρές ηλικίες κοντά με τις οικογένειές. Φέτος, βιώνουμε ξανά μία ιδιόρρυθμη κατάσταση, γι’ αυτό σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί, κάνοντας ένα δώρο στα παιδιά και στους εαυτούς σας!

Η Artika, μέλος του Small Size Network, συμμετέχει στη μεγάλη ετήσια γιορτή Small Size Days 2022 με 3 δράσεις:

1. Θεατρική παράσταση «Πάει έρχεται» με χορό και ζωντανή μουσική για θεατές από 18 μηνών: Την παράσταση που θα δοθεί το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στο Studio Μαυρομιχάλη θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν παιδιά που για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς και άλλους, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Παράλληλα θα διατεθεί για το κοινό περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων στην ειδική τιμή των 3 ευρώ!

Τα εισιτήρια θα είναι διαθέσιμα από τις 19 Ιανουαρίου και μέχρι εξαντλήσεώς τους, και θα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από την Ticket Services

Δείτε το trailer της παράστασης εδώ:

 

2. Θεατρικό εργαστήριο «Δρώ - Δια Δρώ» για ΓΟΝΕΙΣ:

Ως γονείς συνηθίζουμε να αντιδρούμε αυτόματα στις συμπεριφορές των παιδιών μας αφού οι ρυθμοί της καθημερινότητας που ζούμε μας επιτρέπουν λίγο ή καθόλου χρόνο να επεξεργαστούμε και να διαλέξουμε μια καλύτερη προσέγγιση. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι περιορισμοί και ο φόβος έχουν ανεβάσει τα επίπεδα του θυμού και της θλίψης επηρεάζοντας τις σχέσεις μέσα στην οικογένεια.  Αν σκεφτούμε τον τρόπο που θέλουμε να αλληλοεπιδρούμε θα διαλέγαμε διαφορετικά αλλά πως θα μπορούσαμε να «προπονηθούμε» σε κάτι τέτοιο; Θα ήταν δυνατόν να προβάρουμε τις τυχαίες αντιδράσεις μας μετατρέποντάς τες σε υγιής δια δράσεις; Ναι!

Χρησιμοποιώντας τη φύση του θεάτρου, η οποία μας επιτρέπει να υιοθετήσουμε διαφορετικές συμπεριφορές.

Η Κατερίνα Αλεξάκη και ο Βασίλης Καζής θα δουλέψουν με μια ομάδα 12 γονέων/κηδεμόνων για να ανακαλύψουν νέους δρόμους να διαδρούν με τα παιδιά τους μέσα από την τέχνη της αναπαράστασης.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο 29/01, στις 12μμ.

Διάρκεια: 1 ώρα.

Το εργαστήριο θα είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο artika.info@gmail.com και στο  τηλ: 690 8881527.

3. Ψηφιοποιημένο καλλιτεχνικό εργαστήριο «Στον ίσκιο μου»:

Πρόκειται για την ψηφιοποίηση του ομώνυμου καλλιτεχνικού εργαστηρίου που η ομάδα δημιούργησε το 2019 με την αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και εντασσόταν στη δράση «Οι πολύ νεαρές ηλικίες συναντούν την ποίηση». Φέτος, το κοινό θα έχει ξανά τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το εργαστήριο οποιαδήποτε στιγμή θέλει από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 6 μ.μ. έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου την ίδια ώρα, δωρεάν, κατόπιν ζήτησης στο artika.info@gmail.com.

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στο ομώνυμο ποίημα του Γεωργίου Σουρή. Πρόκειται για ένα βίντεο όπου οι νεαροί θεατές παρέα με τους γονείς τους θα μπορέσουν να απολαύσουν τη δραματοποίηση του ποιήματος και στη συνέχεια, με την καθοδήγησή μας, να παίξουν και να κάνουν δραστηριότητες με το φως και τη σκιά.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.