«Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο» | Σκην.: Άριελ Βίνογκραντ

«Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο» | Σκην.: Άριελ Βίνογκραντ

Η Weirdwave παρουσιάζει την ταινία «Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο» του Άριελ Βίνογκραντ, μια απολαυστική κωμωδία με έναν Έλληνα σε πρώτο πλάνο, ο οποίος μαθαίνει πως ο μικρός του γιος δεν είναι στην πραγματικότητα δικό του παιδί.

Στην πορεία θα μάθει πως πατέρας  δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι..

Υπόθεση

Ο Ντέιβιντ Σαμαράς, ο επονομαζόμενος και «Γκριέγκο», δηλαδή «ο «Έλληνας»,  είναι ο αδιαφιλονίκητος σταρ της αργεντίνικης τηλεόρασης! Η εκπομπή του «Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο» έχει τεράστια θεαματικότητα. Υποτίθεται ότι καθημερινοί άνθρωποι έρχονται και εξομολογούνται στο φιλοθεάμον κοινό το οικογενειακό, ή ερωτικό τους πρόβλημα, το οποίο λύνεται με την παρέμβαση του παρουσιαστή. Στην πραγματικότητα, όλα έιναι ψεύτικα, οι «προσκεκλημένοι» ειναι ηθοποιοί, και το μόνο που φτιάχνεται είναι ο τραπεζικός λογαριασμός και το δημόσιο προφίλ του Σαμαρά, γιατί στην ιδιωτική του ζωή τα έχει κάνει θάλασσα: διάφορες κοπελιές έρχονται και φεύγουν από τη ζωή του. Η πιο σταθερή σχέση που έχει είναι με τον μικρό του γιο, όχι τόσο γιατί τον αγαπά και τον νοιάζεται, αλλά γιατί είναι υποχρεωμένος δικαστικώς να το κάνει.

Όμως, όσο ανεύθυνα κι αν ζει, χωρίς να νοιαζεται στην πραγματικότηα για κανέναν εκτός από τον εαυτό του,  τόσο πιο απότομα θα προσγειωθεί: λίγο πριν πεθάνει εξαιτίας ενός δυστυχήματος η μητέρα του εννιάχρονου γιού του, θα του αποκαλύψει πως ο Μπενίτο δεν είναι δικό του παιδί.

Υπερβαίνοντας τον εαυτό του, ο Δαβίδ ο «Έλληνας», θα αποφασίσει να αποκαλύψει την αλήθεια για την καταγωγή του στον μικρό, και θα τον βοηθήσει να βρει τον αληθινό του πατέρα. Ίσως πιστέυοντας πως έτσι θα φτιάξει, αν όχι τον κόσμο των άλλων, τουλάχιστον τον δικό του, και όχι στην τηλεοπτική, αλλά στην πραγματική ζωή.

Αστείο και συγκινητικό φιλμ, με τους ηθοποιούς να δίνουν σώμα στο σκηνοθετικό όραμα: μία ταινία, που αν ξύσεις τη γυαλιστερή, πλαστική, γκροτέσκα της επιφάνεια, θα βρεις αληθινά συναισθήματα και ανθρωπιά.  Και βέβαια, ένα ακόμα φιλμ που μας κάνει περιβόητους στα πέρατα του κόσμου – ή διαβόητους...

Σήμερα φτιάχνουμε τον κόσμο (“Hoy se arregla el mundo ”, Αργεντινή, 2022, 117’)

Σκηνοθεσία: Άριελ Βίνογκραντ

Σενάριο: Μαριάνο Βέρα

Ηθοποιοί: Λεονάρντο Σμπαράλια, Ναταλία Ορέιρο, Μπέντζαμιν Οτέρο, Λουίς Λούκε.

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.