Σίλειας ΔΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ (1936-2006) | Men and Motorcycles

Σίλειας ΔΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ (1936-2006) | Men and Motorcycles

Η γκαλερί CAN παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να περιηγηθούμε online στην έκθεση της Σίλειας Δασκαλοπούλου.
Δείτε τα έργα εδώ.

Όταν η Μπουλγουρά είχε ρωτήσει την Δασκοπούλου εάν θέλει να γραφτεί στο καλλιτεχνικό σωματείο Ελληνίδων με προσποιητή κατάπληξη εκείνη της είχε απαντήσει: «Μα δεν έχω τίποτα εναντίον των αντρών!»

Η Σίλεια Δασκοπούλου έμεινε στην ιστορία «σαν η γυναίκα που ζωγραφίζει γυναίκες, καθαρά, επίκαιρα και μοναχικά». Μέχρι το τέλος της ζωής της το 2006 η καλλιτέχνις παρήγαγε σχεδόν αποκλειστικά πορτρέτα γυναικών τα οποία αντανακλούσαν είτε τους συμβατικούς κοινωνικούς τους ρόλους, είτε την ψυχολογική τους κατάσταση.

Το έργο της Δασκοπούλου στήριξε συστηματικά με ατομικές εκθέσεις από το 1962 έως και το 2000 η γκαλερί Νέες Μορφές. Όσο ζούσε, η δουλειά της εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς ως μια από τις αυθεντικότερες (γυναικείες) φωνές στην ελληνική ζωγραφική.

Με στόχο να ολοκληρώσει την προσπάθεια για την επανεκτίμηση του έργου της, αλλά και να φωτίσει την ερμηνεία του μέσα από μία νέα, μετα-φεμινιστική σκοπιά, η γκαλερί CAN διοργανώνει για δεύτερη φορά ατομική έκθεση της Δασκοπούλου παρουσιάζοντας αυτή τη φορά εξαιρετικά σπάνια έργα που αποτελούνται ως επί το πλείστων από πορτρέτα ανδρών.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.