«Σε ήχο ελληνικό» | Ηλίας Ανδριόπουλος - Μανώλης Μητσιάς - Θεοδώρα Μπάκα

«Σε ήχο ελληνικό» | Ηλίας Ανδριόπουλος - Μανώλης Μητσιάς - Θεοδώρα Μπάκα

Διαχρονικός, αναγνωρίσιμος και αγαπητός, ο Ηλίας Ανδριόπουλος ανήκει στους πιο ξεχωριστούς συνθέτες που διαθέτει ο τόπος μας.

Εχουν περάσει σχεδόν σαράντα χρόνια από τότε που κατέθετε -σχεδόν ταυτόχρονα- δυο εμβληματικά και σπουδαία έργα: Τα Γράμματα στο Μακρυγιάννη και τα Λαϊκά Προάστια, με μεγάλη καλλιτεχνική αλλά και εμπορική επιτυχία.

Με την ίδια ένταση συνέχισε να συνθέτει καινούργιες μουσικές και τραγούδια που καταγράφηκαν ως σημαντικά έργα, τα οποία κοσμούν τον χάρτη της ελληνικής μουσικής: Προσανατολισμοί– Ο.Ελύτη , Αργοναύτες- Γ.Σεφέρη, Ν. Γκάτσου, Μ Ελευθερίου, Ωδαί– Α.Κάλβος, Ο Φιλόπατρις, Ο Πρώτος ΄Υμνος, Ξένες Πόρτες, το τελευταίο, Εαρινά Τραγούδια και άλλα.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος ξεδιπλώνει μέσα στο χρόνο μία εξελισσόμενη διαδρομή που αντιστοιχεί στην καλλιτεχνική του ωριμότητα και αυτό εντοπίζεται τόσο στα απλά τραγούδια του, όσο και στα πιο σύνθετα έργα του, που απαιτούν μεγάλα μουσικά σύνολα, συμφωνική ορχήστρα , χορωδία και λυρικούς τραγουδιστές.

Η συναυλία που θα δοθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 8.30 το βράδυ, παίρνει τα χαρακτηριστικά ενός αφιερώματος στο έργο του.

Θα είναι ένα απάνθισμα μουσικής και τραγουδιών, που θα αφορά τους πιο σημαντικούς σταθμούς της δημιουργικής του πορείας.

Οι συνοδοιπόροι του και συνεργάτες για πολλά χρόνια, του Μανώλης Μητσιάς και Θεοδώρα Μπάκα, είναι οι ερμηνευτές που θα ταξιδέψουν το κοινό στα ηχοχρώματα και στις λεπτές ευαισθησίες της μουσικής του.

Η ορχήστρα - στον μέγιστο βαθμό αφαιρετική- για να προσεγγίσει και θα αποδώσει μία διαφορετική ανάγνωση της μουσικής του, απέριττα λυρική και βαθιά εσωτερική, συναισθηματική. Έτσι, θα αποδοθεί από τρεις άριστους μουσικούς, που και αυτοί κατέχουν τα μυστικά του ήχου του.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.