Σαββατοκύριακα Φεβρουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Σαββατοκύριακα Φεβρουαρίου στον «Ελληνικό Κόσμο»

Τέλος της εβδομάδας; Αρχή της διασκέδασης! Ο «Ελληνικός Κόσμος» προσφέρει όλα τα Σαββατοκύριακα «εναλλακτικές λύσεις» ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

Το λιοντάρι και ο ποντικός
Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019
Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε ένα μύθο του Αισώπου και μας δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του μύθου. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Παίζοντας με τις αισθήσεις
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019
Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουν την καθημερινότητα τους μέσα από αυτές!

Μια μέρα με τον Χουμ και τη Νταν
Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019
Ο Χουμ και η Νταν -δύο άνθρωποι από μια μακρινή εποχή- υποδέχονται τα παιδιά στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων οδηγούν στην σπηλιά τους όπου τα παιδιά θα ανακαλύψουν μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν ου άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια.

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Τα παιδιά θα ακολουθήσουν την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα. Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης, μπορούν να δημιουργήσουν μαγευτικές, αλλά και γευστικές λιχουδιές!

* Πληροφορίες:
Ώρα έναρξης: 11:30
Διάρκεια προγραμμάτων: 70'
Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: €8/παιδί, €4/ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

Ηρακλής και Θησέας… δύο ήρωες, ένας μύθος
Κυριακή 03 Φεβρουαρίου 2019
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Ο Ηρακλής και ο Θησέας είναι αναμφίβολα από τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από την ελληνική μυθολογία. Μέσα από το παιχνίδι και άλλες βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα κοινά τους σημεία και τις διαφορές τους, γνωστές αλλά και άγνωστες πτυχές των μύθων που τους περιβάλλουν.

Μα είναι αυτό ζωγραφική; Ένα διαφορετικό εργαστήρι ζωγραφικής
Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Ένα εργαστήρι αυτοσχεδιασμού, χωρίς περιγράμματα, συμμετρίες, λογική... Από την τέχνη του πουαντιγισμού, μέχρι την τεχνική dripping του Pollock τα παιδιά πειραματίζονται και φτιάχνουν τα δικά τους έργα τέχνης.
* Τα παιδιά ας φορούν πρόχειρα ρούχα που πιθανότατα θα λερωθούν.

Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Μάρμαρο, χρυσός, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον γλύπτη και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα, χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage.

Εκπαιδεύοντας καλούς πειρατές
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Τα συστατικά για μια πετυχημένη συνταγή «πειρατή» είναι το πειρατικό καπέλο, ο ασημένιος γάντζος, μαύρο κάλυμμα στο μάτι και… διάθεση για περιπέτεια! Με έμπνευση τον μαγικό πειρατικό κόσμο τα παιδιά συμμετέχουν σε δραστηριότητες ετοιμότητας και γρηγοράδας. Ανακαλύπτουν μύθους και πραγματικότητες γύρω από την καθημερινή ζωή των πειρατών, περνούν την ανάλογη εκπαίδευση και ετοιμάζουν τα πλοία τους για μια νέα σημαντική αποστολή!

* Πληροφορίες:
Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90'
Κόστος συμμετοχής: €8,5

Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000