Σαπφώ καταστερωμένη | ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι

Σαπφώ καταστερωμένη | ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι

Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού και τα συνεχή sold out τον περασμένο Μάρτιο, όταν παρουσιάστηκε στο Αστεροσκοπείο Αθηνών στον Θόλο του Τηλεσκοπίου Δωρίδη, η Σαπφώ καταστερωμένη επανέρχεται τον Ιούλιο στο Αστεροσκοπείο, αυτή τη φορά στις άκριες των σπηλαίων των Νυμφών, για λίγες παραστάσεις.

Μια περιπλάνηση στα αστέρια στον Κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, με οδηγό τη Σαπφώ στη νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και πρωτότυπη μουσική του Θοδωρή Οικονόμου.

Στις ερωτήσεις για τα άστρα απαντά η Σαπφώ.

Στις ερωτήσεις για τον κόσμο απαντά η μουσική.

Στον Κήπο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, στον Λόφο των Νυμφών κοντά στις σπηλιές τους ξετυλίγεται η ιστορίας μιας γυναίκας. Τα ποιήματα της Σαπφώς διαγράφουν κύκλους όπως οι φάσεις της Σελήνης – από τη νέα Σελήνη που αυξάνει ως την Πανσέληνο και πάλι πίσω, στη Σελήνη που σβήνει. Αναρωτιούνται για τον χρόνο, τον χώρο, το φθαρτό και το άφθαρτο, την τέχνη και την επιστήμη - τον έρωτα.

Η Σαπφώ θα καταστεριστεί.

Η Ρηνιώ Κυριαζή οδηγεί το κοινό σε τοπία όπου η ομορφιά της φύσης γίνεται ποίηση και η ποίηση αστροφυσική, ο Θοδωρής Οικονόμου παίζει στο πιάνο, ο sound designer Νικόλας Καζάζης επεξεργάζεται τους ήχους ζωντανά κάτω από τον έναστρο ουρανό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας
σκηνοθεσία - δραματουργική επεξεργασία - ηθοποιός: Ρηνιώ Κυριαζή
μουσική σύνθεση - πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου
sound design: Νικόλας Καζάζης
σκηνογράφος: Άγγελος Μέντης
επιμέλεια κίνησης: Άλκηστις Πολυχρόνη
φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση
βοηθός σκηνοθέτη: Τάσος Κωλέτσης
φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
υπεύθυνη επικοινωνίας: Χρύσα Ματσαγκάνη
γραφίστας: Παναγιώτης Ανδριανός
βίντεο: Αναστάσης Παπαγγέλης
παραγωγή: Εταιρεία Θεάτρου Άλκη

Πληροφορίες Παράστασης

Παραστάσεις: 7,8,11,12,13 Ιουλίου στις 21.30
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.