«δικό μου»

«δικό μου»

Ποιος είναι ο χώρος μου; Οι διαστάσεις του; Πόσο δικός μου είναι τελικά; Ποιες είναι οι ιδιοκτησίες μου και ποια τα όρια μου; Πόσο ρευστά είναι αυτά τα όρια; Πόσο μου ανήκει το σπίτι μου; Μου ανήκουν οι καθημερινές μου διαδρομές; Ποιες είναι οι παράμετροι που διαμορφώνουν το χώρο μου; Ο χρόνος, εγώ, οι άλλοι. Όταν εκλείπουν τα απτά όρια πόσο ρευστός είναι ο προσωπικός χώρος;

Στο πλαίσιο του ΠΜΣ «Πολιτιστική Διαχείριση» του Παντείου Πανεπιστημίου, η Ραφαέλα Καραγιάννη και η Αναστασία Τερζίδου, συνδιοργανώνουν μια έκθεση ψηφιακών τεχνών που μελετά τη διάδραση μεταξύ δημιουργού, έργου και κοινού. Η έκθεση είναι μικρής κλίμακας και αποτελείται από πρωτότυπα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν ως κύριο μέσο έκφρασης του τα ψηφιακά μέσα, γράφουν δημιουργικό κώδικα, δημιουργούν διαδραστικές εγκαταστάσεις και video art προβολές.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Κυριακή Γονή, Αθηνά Κανελλοπούλου, Γιάννης, Κρανιδιώτης, Λουκάς Μεσσηνέζης, Βασίλης Ψαρράς.

 

Με αφορμή την έκθεση, δύο συντάκτριες του deBόp καταγράφουν σκέψεις και γεγονότα που διαδραματίζονται σε 3 διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Μπορείς να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο εδώ.

 

Γεωργία Σουβατζή

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.