Ρομπότ δρόμου στον πεζόδρομο της Νικίου | Εργαστήριο για παιδιά

Ρομπότ δρόμου στον πεζόδρομο της Νικίου | Εργαστήριο για παιδιά

Ζούμε στην εποχή των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Ήδη τα βρίσκουμε στην καθημερινότητά μας να μας βοηθούν να κάνουμε πράγματα πιο εύκολα και αποδοτικά.
Εκτός από την παρουσία τους στη βιομηχανία και το σπίτι μας, σύντομα θα τα συναντούμε και στον δημόσιο χώρο, κάτι που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών και των εργαζόμενων.

Πώς μπορούν, όμως, αυτά τα ρομπότ να μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερες συνθήκες στους δρόμους; Πώς θα μπορούσαν να συνεργάζονται μαζί μας; Μπορούν άραγε να εντοπίζουν χαλασμένα πεζοδρόμια και λακκούβες στην άσφαλτο; Να αλλάζουν αυτόματα τις καμένες λάμπες; Να μας δίνουν πληροφορίες για τη γειτονιά μας;

Με απλά υλικά και βασικά εργαλεία όσοι βρεθούμε την Κυριακή 01 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο της Νικίου, μπροστά από το «σχεδία home», θα φανταστούμε και θα φτιάξουμε ρομπότ που βοηθούν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Με την δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, θα ονοματίσουμε και θα κατασκευάσουμε τους νέους χαρακτήρες των ρομπότ που ίσως καταφέρουν να κινηθούν, για να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας στους δρόμους της πόλης. Ίσως, πάλι, και όχι, αλλά αυτό δεν θα το κάνουμε θέμα.

Σκοπός του κυριακάτικου αυτού εργαστηρίου είναι να ενισχυθεί η δημιουργική αυτοπεποίθηση των παιδιών, μέσα από τη σύνδεση της ύλης και της φόρμας με την αφήγηση και τον πειραματισμό με τις κατασκευές, ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τεχνικά άρτιο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον σχεδιαστή Κώστα Μπίσα, διοργανωτή των τουρνουά Hebocon Athens, των μοναδικών διαγωνισμών robot-sumo στην Ελλάδα για τεχνικά μη χαρισματικούς κατασκευαστές, όπου νικητής μπορεί να είναι ο πιο αδέξιος.

Ηλικία: 10-14 ετών 
Συμμετοχή: Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση θέσης στο weblink)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.