Ρεσιτάλ Τρομπονιού της Βάντας Αθηναίου

Ρεσιτάλ Τρομπονιού της Βάντας Αθηναίου

Διανύοντας τον 33o κύκλο της, η σειρά συναυλιών «Οι Νέοι για τους Νέους» αποτελεί βήμα έκφρασης και σημαντικό θεσμό ανάδειξης των επίλεκτων νέων ερμηνευτών κλασικής μουσικής.

Στο πλαίσιο των συναυλιών αυτών, η Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας θα φιλοξενήσει το ρεσιτάλ τρομπονιού της Βάντας Αθηναίου. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει ο Αλέξανδρος Μακρής. Αναλυτικά το πρόγραμμα: 

 Eric Ewazen: Sonata for Trombone and Piano
• Gustav Mahler: Από τα πέντε Lied για φωνή και πιάνο , "Rückert Lieder" Νο 3: Ich bin der Welt abhanden gekommen 
• Eugène Bozza: Ballade for Trombone and Piano
• Axel Jørgensen: Romance op. 21 for Trombone and Piano
• Stjepan Šulek: Sonata "Vox Gabrielli" for Trombone and Piano  

Βάντα Αθηναίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει τρομπόνι στην Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας υπό την καθοδήγηση του Σπύρου Ρέγγη. Πήρε το δίπλωμά της με «Άριστα παμψηφεί» από το Ωδείο Κερκύρας.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ian Bousfield, Jörgen van Rijen, Simon Styles, Scott Hartman, Nigel Boddice, Άγγελο Κρητικό, Σπύρο Φαρούγγια και Κώστα Αυγερινό.
Τον Ιούνιο 2021 αποφοίτησε από το Hochschule der Künste Bern με Bachelor Κλασικής Μουσικής με ειδίκευση στο τρομπόνι. Υπήρξε μέλος της τάξης του διεθνούς φήμης τρομπονίστα Ian Bousfield.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Steffisburg Kammerorchester. Επίσης έχει παίξει με τις Bern Youth Symphony Orchestra, Christoforus Sinfonie Orchester.
Κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2021/22 είναι μέλος της ΕΛΣΟΝ, όπου έχει τη θέση του 1ου τρομπονιού. Διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

* Διαβάστε παρακάτω τις προϋποθέσεις για την παρακολούθηση εκδηλώσεων στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας, σύμφωνα με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid 19:
• Oι θεατές άνω των 18 ετών θα πρέπει να επιδείξουν
- έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης
• Οι θεατές κάτω των 18 ετών θα πρέπει να επιδείξουν
- έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό εργαστηριακό Rapid test ανίχνευσης αντιγόνου των τελευταίων 48 ωρών ή αρνητικό εργαστηριακό τεστ μοριακού ελέγχου PCR των τελευταίων 72 ωρών ή, εναλλακτικά, έγκυρη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (Self test) των τελευταίων 24 ωρών.
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του Ωδείου Φίλιππος Νάκας.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.