Ρεσιτάλ πιάνου του Άρη Γραικούση

Ρεσιτάλ πιάνου του Άρη Γραικούση

Ο διακεκριμένος πιανίστας  Άρης Γραικούσης, στο πλαίσιο της πολυετούς καλλιτεχνικής συνεργασίας του με το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, παρουσιάζει την Τετάρτη 22 Μαΐου ένα γεμάτο δεξιοτεχνία πρόγραμμα με τίτλο «preludes & ballades».

Το πρόγραμμα αποτελείται από τα 24 πρελούδια - εργ. 11 του Alexander Scriabin, καθώς και το πρελούδιο έργο 28. Νο. 15 «Της βροχής» και τις μπαλάντες έργ. 23 & 52 του Frédéric Chopin.

Τα 24 πρελούδια - έργο 11 τα συνέθεσε ο Σκριάμπιν, από το 1888-1896 και είναι διαμορφωμένα σύμφωνα με τα 24 πρελούδια έργ. 28 του Σοπέν.

Το πρελούδιο «της βροχής» είναι ένα από τα 24 πρελούδια του Σοπέν, και ένα από τα πιο διάσημα έργα του συνθέτη. Οι μπαλάντες του Σοπέν, θεωρούνται από τα πιο σημαντικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου και συνθέθηκαν από το 1831 – 1842. Διακρίνονται από λυρισμό, δραματικά στοιχεία και δεξιοτεχνικά περάσματα. Λέγεται ότι είναι εμπνευσμένες από ένα φίλο του συνθέτη, τον ποιητή Adam Mickiewitz.

Πιάνο: Άρης Γραικούσης 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
* Διάρκεια: 70'
* Προπώληση / Πληροφορίες / Κρατήσεις: ΕΔΩ | στο ταμείο του Ιδρύματος | στο
2103611206 

 

 

 

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.