Ραντεβού στους κήπους του Μουσείου Βορρέ!

Ραντεβού στους κήπους του Μουσείου Βορρέ!

Απόγευμα στην Παιανία; Γιατί όχι; Ο λόγος είναι πολύ καλός!

Αν ψάχετε τον ιδανικό χώρο για να απολαύσετε τον καφέ σας, ή -γιατί όχι- ένα κοκτέιλ, οι κήποι του Μουσείου Βορρέ είναι ο ιδανικός προορισμός. 

Αυλές περίκλειστες από ξερολιθιές περιβάλλουν το Πυργί και έχουν δημιουργήσει μια σειρά από κρυφούς κήπους, που εδώ και 50 χρόνια, φιλοξενούν μια συλλογή Μεσογειακών φυτών που συνεχώς εμπλουτίζεται.

Ένα μουσείο που «αναπνέει» χάρη στην τοποθεσία του και τους υπαίθριους χώρους του, έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στον τρόπο συντήρησης και εξέλιξης των κήπων του. Με την καθοδήγηση του βοτανολόγου Λευτέρη Δαριώτη και με γνώμονα το συνεχώς μεταβαλλόμενο κλίμα έχουν αναπροσαρμοστεί οι φυτεύσεις. Έχει γίνει εκτενής χρήση ενδημικών φυτών, έχουν χρησιμοποιηθεί είδη ανθεκτικά στην ξηρασία, προσαρμοσμένα στις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και έχει προστεθεί ένα νέο άνυδρο κομμάτι, με σκοπό να αποτελέσουν οι κήποι ένα παράδειγμα Μεσογειακής κηπουρικής.

«Ανοιχτοί κήποι» από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ, από την Πέμπτη 25 Ιουνίου και για κάθε επόμενη Τρίτη και Πέμπτη μέχρι το τέλος Ιουλίου ένα δροσερό αεράκι θα μας συνοδεύει!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.