«Προσώπων Τόπος» του Φίλιππου Κούτρικα

«Προσώπων Τόπος» του Φίλιππου Κούτρικα

Η MATAROA Gallery (Εμ. Μπενάκη 43, Αθηνα) παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Φιλίππου Κούτρικα, "Προσώπων Τόπος", με εγκαίνια την Πέμπτη 19 Μαΐου (15.00 - 22.00), η οποία και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 18 Ιουνίου.

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο ζωγράφος για τη συγκεκριμένη πρώτη του ατομική έκθεση, αλλά και για τη δουλειά του εν γένει, εμπνέεται από καθημερινά ερεθίσματα και δρα ακαριαία ζωγραφίζοντας. Τον γοητεύει η πολυπλοκότητα του ανθρώπινου ψυχικού βάθους, που αναγνωρίζει μέσω της ουσιαστικής και έντονης παρατήρησης και την οποία κατανοεί ουσιαστικά, καθότι γνωρίζει καλά την προσωπική του πρώτη ύλη. Τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η αποτύπωση των πτυχών της καθημερινοτητας των ανθρώπων, που διαφαίνεται στα χαρακτηριστικά αλλα και τις εκφράσεις των ανθρώπων• ανησυχίες, φόβοι, ελπίδες, αισθήματα δηλαδή που χαράσσονται στην όψη και γεννούν την ανάγκη για την αποτύπωση αυτών. Τα πρόσωπα συνδέονται με τόπους υπαρκτούς -ψυχικούς και γεωγραφικούς-, κάνοντάς τους εξίσου σημαντικούς προς απεικόνιση.

Βιογραφικό καλλιτέχνη

Ο Φίλιππος Κούτρικας γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική (2015 - 2020) στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), με επίπεδο integrated master (βαθμός διπλωματικής εργασίας 9,3/10), με καθηγητή τον Μάριο Σπηλιόπουλο. Ομαδικές εκθέσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει ήταν στη Chessnale Athens (2015 -2017), στις Εκδόσεις Γαβριηλίδης (2017), στο The Sotiris Felios Collection (2019), αλλά και στην ίδια τη MATAROA Gallery, από το 2020 έως και σήμερα. Έργα του εδράζουν σε ιδιωτικές συλλογές, όπως επίσης και στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στον κόσμο των εκθεμάτων του νέου αυτού και ιδιαιτέρως πολλά υποσχόμενου ζωγράφου.

Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Μαΐου 15.00 - 22.00

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.