«Προσεγγίζοντας τη βιομηχανική κληρονομιά» | Εργαστήρια διά βίου εκπαίδευσης από το ΠΙΟΠ

«Προσεγγίζοντας τη βιομηχανική κληρονομιά» | Εργαστήρια διά βίου εκπαίδευσης από το ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο αυτόνομα εργαστήρια διά βίου εκπαίδευσης σχετικά με τις πολλαπλές παραμέτρους της βιομηχανικής κληρονομιάς, την Τετάρτη 16 και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου (ώρες 14:00-18:00), στο κτήριο του Ιδρύματος, στον Ταύρο.

Με βάση αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ και μέσα από πρωτογενείς πηγές οικονομικής ιστορίας και ιστορίας επιχειρήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μικρές και μεγάλες καινοτομίες, όπως η εισαγωγή της πλαστικής συσκευασίας γάλακτος ανά λίτρο στη χώρα, το πέρασμα από τις φυσικές στις τεχνητές ίνες σχινοποιίας, η εξέλιξη από τις ζωικής φύσης στις χημικές κόλλες, αλλά και την επιβίωση προβιομηχανικών πρακτικών βυρσοδεψίας. Επιπλέον, τα εργαστήρια περιλαμβάνουν περιήγηση σε επιλεγμένους πρώην βιομηχανικούς χώρους, τα κελύφη και τον μηχανολογικό τους εξοπλισμό. Με μελέτη περίπτωσης την περιοχή του Ταύρου και του Ελαιώνα των Αθηνών την περίοδο της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης, οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν περαιτέρω με την έννοια της βιομηχανικής κληρονομιάς, ως ενός σημαντικού μέρους της τοπικής ιστορίας κάθε περιοχής και της ταυτότητάς της.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 9:00-17:00)

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.