«Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις. Ένα παιχνίδι ρόλων» στο ΝΤόΜ

«Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις. Ένα παιχνίδι ρόλων» στο ΝΤόΜ

Το ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι», μετά την «Ηλιακή γραμμή» του Ι.Βιριπάγιεφ που παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία, καλωσορίζει τη δεύτερη παράστασή του με τίτλο «Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις. Ένα παιχνίδι ρόλων.», σε σκηνοθεσία της Βάσιας Βελτσίστα.

Πρόκειται για μία σύνθεση ερωτικών σκηνών από τη σύγχρονη και την κλασική ρωσική δραματουργία από διαφορετικά έργα διασκευές του Α.Π.Τσέχωφ, του Ι.Βιριπάγιεφ, και του Φ.Μ.Ντοστογιέφσκι.

Μια παράσταση-σπουδή για τη συνθήκη της δέσμευσης.

ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο φόβος της δέσμευσης, η ταχύτητα της εποχής, τα κινητά, η διαστρεβλωμένη ερωτική συνεύρεση απάντηση της εποχής του ίντερνετ, η δυσκολία του «σ ’αγαπώ» και οι συνέπειες αυτού. Η έντονη επιθυμία για σύνδεση με την/τον απέναντι που τελικά μπορεί να είναι και δίπλα. Οι μάσκες που φοράμε στις σχέσεις, οι διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας που εμφανίζονται ανάλογα με τις συνθήκες, και τελικά οι στιγμές που δεν φοράμε μάσκα. Πώς είναι να είμαστε αληθινοί απέναντι στον άλλον, να του λέμε μόνο την αλήθεια, την πραγματική βαθιά μας αλήθεια; Τι μπορεί να συμβεί αν πέσουν οι μάσκες, και τι αν φοράμε συνέχεια μάσκες. Τι μπορεί να νιώσουμε, τι μπορεί να αποκαλυφθεί. Η συνθήκη της δέσμευσης που ίσως να αποτελεί μία αντισυμβατική προσέγγιση μπροστά στην μόδα της γρήγορης ταχύτητας και της γρήγορης φαινομενικά απόλαυσης. Ο ορισμός της σχέσης ως κυνήγι για συλλογή ωραίων μοναδικών αυτοτελών στιγμών ή ως μία δυναμική αέναη συλλογική ένωση και συνέχεια ωραίων στιγμών; «Μια ολόκληρη στιγμής ευτυχίας. Είναι λίγο αυτό για τη ζωή ενός ανθρώπου. Μία ολόκληρη στιγμή ευτυχίας». Ίσως και να είναι λίγο μόνο αυτό, για τη ζωή ενός ανθρώπου. (Φ.Ντοστογιέφσκι).

Όλα αυτά επί σκηνής του ΝΤόΜ. Δύο ηθοποιοί, δώδεκα διαφορετικοί ήρωες από θεατρικά έργα, όλοι άνθρωποι που παλεύουν να συνδεθούν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-σκηνοθεσία-μετάφραση-διασκευή: Βάσια Βελτσίστα
Φωτογραφία : Ηλίας Ντζόιδος
Σκηνικά, κοστούμια, φωτισμοί: η ομάδα της παράστασης
Μουσική επιμέλεια: η ομάδα της παράστασης
​Παραγωγή: ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι» 2023

Επί σκηνής παίζουν και αλλάζουν ρόλους η ηθοποιός Αθανασία Αγοράκη και ο ηθοποιός Ηλίας Κούτλας.

Διάρκεια: 60 λεπτά

*Κρατήσεις στο 6977505320, καθώς και στο email του ΝΤόΜ – [email protected] .
*Ο αριθμός των θεατών-προσκεκλημένων στο «Θέατρο Σπίτι» είναι περιορισμένος σε κάθε παράσταση.

Βιογραφικό Βάσιας Βελτσίστα
Η Βάσια Βελτσίστα είναι σκηνοθέτης και παιδαγωγός υποκριτικής, κάτοχος διδακτορικού από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας «ΓΚΙΤΙΣ» από το Τμήμα Σκηνοθεσίας. Με πρώτες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην μηχανολογία και στην υποκριτική, καθώς και σε γερμανικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, δημιούργησε μια σειρά ασκήσεων για την προσέγγιση των ρόλων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της σκηνοθεσίας για το ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι». Στην Ελλάδα δημιούργησε το ερευνητικό κέντρο υποκριτικής «ΝτόΜ Θέατρο Σπίτι».  Η «Ηλιακή γραμμή» είναι η πρώτη παράσταση του «ΝΤόΜ «Θέατρο Σπίτι», σεζόν 2021-2022, η «Πόσο πολύ φοβάμαι ότι θα φύγεις. Ένα παιχνίδι ρόλων», είναι η δεύτερη παράσταση του «Θέατρο Σπίτι» εμπνευσμένη από την «Ηλιακή γραμμή» και την απήχηση που είχε στο κοινό.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.