«Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» | Η Ελλάδα των ποιητών μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου

«Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» | Η Ελλάδα των ποιητών μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου

Η Ελλάδα των ποιητών μέσα από τις νότες του Θάνου Μικρούτσικου. Μια συναυλία που συνδέει την ποίηση με τη μουσική. Ο Θάνος Μικρούτσικος αγάπησε πολύ την ποίηση και την έκανε τραγούδια. Τραγούδια που συντρόφευσαν τρεις γενιές και σφράγισαν μια ολόκληρη εποχή.

Η συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού είναι αφιερωμένη στον Θάνο Μικρούτσικο των ποιητών και των μεγάλων τραγουδιών.

Ο βράχος της Ακρόπολης θα πλημμυρίσει από εμβληματικά τραγούδια σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου, του Ναζίμ Χικμέτ, του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Νίκου Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου, του Άλκη Αλκαίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Οδυσσέα Ιωάννου και της Λίνας Νικολακοπούλου.

Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιώργος Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ρίτα Αντωνοπούλου θα τραγουδήσουν-υπό την επιμέλεια του πιο στενού συνεργάτη, Θύμιου Παπαδόπουλου-τις μεγάλες του επιτυχίες: τραγούδια ερωτικά, λυρικά, λαϊκά, πολιτικά.

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.