Polymorphic Entrancing Topos: The Lover, the Warrior and the Builder Αριστείδης Λάππας

Polymorphic Entrancing Topos: The Lover, the Warrior and the Builder Αριστείδης Λάππας

Ο Αριστείδης Λάππας συνθέτει μια mise en scène performance για να σχολιάσει την έννοια του υπαρξισμού σε μια διφορούμενη κοινωνία. Είναι ο γενικός ενορχηστρωτής. Έχει φτιάξει τα γλυπτά, τα ζωγραφικά έργα και τα τις στολές των συμμετεχόντων χορευτών. Δημιουργεί μια μοναδική καταστασιακή συνθήκη χρησιμοποιώντας τα εικαστικά μέσα και την ηχητική παρέμβαση.

Ένας τέταρτος πρωταγωνιστής, στην πραγματικότητα κεκρυμμένος, είναι ο Witness. Σε αυτό το σημείο, ο εικαστικός προκαλεί τους θεατές να δούν πράγματα που δεν μπορούν να εξηγήσουν αλλά γνωρίζουν ότι έχουν ήδη δεί ή βιώσει. Αναγνωρίζουμε οικείες μορφές παρόλο που η performance βασίζεται σε ανοίκειες καταστάσεις: κάτι μοιάζει οικείο αλλά και ταυτόχρονα απόμακρο. Αυτό το στοιχείο γίνεται εμφανές μέσω των γλυπτών και των ρόλων των τριών χορευτών.

Ο Αριστείδης Λάππας σχολιάζει το κενό ανάμεσα στις καταστάσεις που συχνά συντάμε (πράγματα, σύμβολα και εμπειρίες που αναγνωρίζουμε) και στις υποσυνείδητες αντιλήψεις, προσκαλώντας έτσι τον θεατή να επαναπροσδιορίσει την πραματικότητα.

Ο ίδιος συνδέει το υποσυνείδητο με τις αρχετυπικές performances του θεού Διόνυσου, επηρεασμένος από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του, που είναι η θεική έμπνευση και η έκσταση.

Τρείς χαρακτήρες καταλαμβάνουν τον χώρο του P.E.T δημιουγώντας μια πρωτοφανή χορογραφία, ένα ουτοπικό σκηνικό αγνοώντας τις συνθήκες του χώρου και του χρόνου.

> Ο Lover, μέσω της κατάστασης του πόθου, γιορτάζει τη δύναμή μας να εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε εκστατικές τελετουργίες.

> Ο Warrior, σχετίζεται με την αποφασιστικότητα και με την απόλυτη δύναμη της θέλησης που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

> Ο Builder, οραματίζεται το μέλλον, και κατασκευάζει ένα ασφαλές περιβάλλον για να διατηρήσει την ισορροπία.

Το κοινό συμμετέχει ενεργά χωρίς να το γνωρίζει.

Τα όνοματά μας δεν υπάρχουν, η ταυτότητα μας είναι ουδέτερη, το μυαλό μας είναι το σώμας μας, η ενόρασή μας είναι ο ήχος, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το μη πραγματικό.

Κατερίνα Νίκου

Performers: Ήρα Μπάιμπα-Δημοπούλου, Γιωργής Παρδαλίδης, Μαρθίλια Σβάρνα

Μουσική: Chris Scott
________________

P.E.T. TREAT

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την εναρκτήρια ανάθεση του P.E.T. TREAT μια παρέμβαση στην εξωτερική πρόσοψη των P.E.T. Projects. Περιστασιακά ένας διαφορετικός καλλιτέχνης θα "ταΐζει" τa Π.Ε.Τ. με μία επιβράβευση που θα γίνεται δημόσια έργο τέχνης επί της οδού Κερκύρας 87. Η εναρκτήρια παρέμβαση γίνεται από τον καλλιτέχνη Αριστείδη Λάππα.

Ο Αριστείδης Λάππας (1993) γεννήθηκε και δουλεύει στην Αθήνα. Σπούδασε για BA στο University of West England, Bristol, UK όπως και στην Academia De Belle Arti, Bologna, Italy μέσω της υποτροφίας του Εράσμους. Έχει δείξει την δουλειά του σε έκθεσης σαν το, Hot on, Hop off, Aetopoulos, Athens (2019) Part II, The Breeder, Athens (2019); Break Time Contemplations, Transformer, Washington D.C (2018); Athens and it’s Periphery in Regards to Contemporary Painting, Curated by Hugo Wheeler, The Breeder, Athens, Greece (2017) Εκπροσωπείται από την γκαλερί The Breeder, Athens.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.