Ποίηση... on the road!

Ποίηση... on the road!

Η ποίηση θα σε βρει… όπου κι αν είσαι!

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019 στις 12:00, όσοι επιβάτες επιλέξουν τη διαδρομή Ομόνοια-Πειραιάς με το λεωφορείο 049 θα ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία με ποίηση και μουσική!
Οι Ουρανία Παπακώστα, Δημήτρης Πέτρου, Μαργαρίτα Τσουλουχά και Δημήτρης Βασιλάκης διαβάζουν ποιήματα δικά τους ή και άλλων ποιητών, υπό τους ήχους του σαξόφωνου.

Είναι η πέμπτη δράση του προγράμματος ΠΟΙΗΣΗ… on the road, μια σύμπραξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, μέγας δωρητής της οποίας είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη στήριξη των εταιριών Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) και Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ). Η Ποίηση … on the road εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Η μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης» της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, που κάνει πράξη τη διάχυση του βιβλίου και του πολιτισμού στις γειτονιές της Αθήνας. Πρόκειται για μια δράση με  ποιητικές αναγνώσεις, δρώμενα και συζητήσεις, που στέλνει την ποίηση σε σταθμούς, μετρό, λεωφορεία, λιμάνια και αεροδρόμια και αγαπήθηκε πολύ τόσο από κατοίκους, όσο και από επισκέπτες της πόλης. Έχουν προηγηθεί κι άλλες «ποιητικές» διαδρομές, από τον Οκτώβριο και κάθε πρώτη του μήνα, στο μετρό Συντάγματος, στο λεωφορείο 040, στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και δημόσιες συζητήσεις με επίκεντρο την ποίηση  κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα με καταξιωμένους και νεότερους ποιητές στοφουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συντονιστής: Γιάννης Ν. Μπασκόζος.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται τον Μάρτιο σε μια γιορτή ανοικτή για όλους, φυσικά με πολλή ποίηση και μουσική!