Ποίηση... on the road! Η μεγάλη γιορτή στο Βαλλιάνειο!

Ποίηση... on the road! Η μεγάλη γιορτή στο Βαλλιάνειο!

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι, μπροστά από το ιστορικό Βαλλιάνειο, θα είναι μαζί μας όλοι οι ποιητές που έλαβαν μέρος στις αναγνώσεις και συζητήσεις του προγράμματος ΠΟΙΗΣΗ on the road, σε μια μεγάλη γιορτή λήξης της δράσης.

Υπό τη συνοδεία της μπάντας του δήμου Αθηναίων και του σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, οι στίχοι των ποιημάτων και οι μελωδίες θα συνδυαστούν σε μια δημόσια performance που θα επιδιώξει να επιβραδύνει για λίγο τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης!

Συμμετέχουν οι ποιητές: Μαρία Κουλούρη, Αλέκος Λούντζης, Μυρσίνη Γκανά, Πελαγία Φυτοπούλου, Μαρία Φίλη, Δημήτρης Πέτρου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Ελένη Ντούξη, Κάλλια Παπαδάκη, Λένα Καλλέργη, Στάθης Ιντζές, Ουρανία Παπακώστα, Ευτυχία Παναγιώτου, Δανάη Σιώζιου, Παυλίνα Μάρβιν, Νίκος Κουτσοδόντης, Εύα Σπαθάρα, Δημήτρης Αγγελής, Δημήτρης Βασιλάκης.

Η δράση ΠΟΙΗΣΗ on the road, μια συνεργασία της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που έφερε τον ποιητικό λόγο, το στοχασμό και τη μουσική στους δρόμους της πόλης, φτάνει μετά από έξι μήνες στο πανηγυρικό της φινάλε. Η δράση εντάσσεται στη θεματική ενότητα «Η μεγάλη γιορτή της ανάγνωσης» της Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, που κάνει πράξη τη διάχυση του βιβλίου και του πολιτισμού στις γειτονιές της Αθήνας. Έχουν πραγματοποιηθεί «ποιητικές» διαδρομές, από τον Οκτώβριο και κάθε πρώτη του μήνα, που αγαπήθηκαν από τον κόσμο ξαφνιάζοντάς τον ευχάριστα στο μετρό Συντάγματος, στα λεωφορεία 040 και 049, στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, καθώς και δημόσιες συζητήσεις με επίκεντρο την ποίηση κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα με καταξιωμένους και νεότερους ποιητές στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Συντονιστής: Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη των εταιρειών ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) και ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.)