POETRY IN MOTION: Μια audio visual performance των POLKADOT(s)

POETRY IN MOTION: Μια audio visual performance των POLKADOT(s)

Η καλλιτεχνική σύμπραξη POLKADOT(s) σας προσκαλεί στις 22 Νοεμβρίου στην οπτικοακουστική εμπειρία POETRY IN MOTION στο Half Note Jazz Club, όπου μουσική, ποίηση και live visuals παντρεύονται με στόχο να δημιουργηθεί μια σύγχρονη εκδοχή ενός βαγκνερικού gesamtkunstwerk.

Με επικεφαλής στο μουσικό σχεδιασμό τον πολυσχιδή συνθέτη, κιθαρίστα και πολυοργανίστα Τηλέμαχο Μούσα, παρουσιάζουν για πρώτη φορά ένα κύκλο τραγουδιών, από τη νεόκοπη ποιητική συλλογή της Λαμπρινής Μίχου Αλογάκι με Τρύπα στο Στήθος (εκδόσεις Σαιξπηρικόν), όπου τα  ηχοτοπία μεταφράζονται σε εικαστικά περιβάλλοντα σε πραγματικό χρόνο και σε απόλυτη διάδραση από την Video Artist, Ελένη Ξυνογαλά.

Συνθέτοντας με όχημα την ηλεκτρική κιθάρα, το theremin, προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και τους βοκαλισμούς και φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς της σοπράνο - ηθοποιού, Αναστασίας Κατσιναβάκη και τα κρουστά και ρυθμικά περιβάλλοντα του Ιάκωβου Παυλόπουλου, ο Τηλέμαχος Μούσας ακολουθεί τις απαγγελίες της ποιήτριας, που βρίσκεται επί σκηνής, πειραματίζεται με τον ήχο, τη γλώσσα, την έννοια και την άρθρωση. Το τελικό μουσικό αποτέλεσμα μετουσιώνεται σε βιντεοπροβολή που συνοδεύει και σχολιάζει, απεικονίζει και συμπληρώνει αυτή την πολυμεσική εμπειρία.

Μαζί τους σε συγκεκριμένα σημεία προσθέτει πινελιές, ως guest, ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντελάκης με το εξαιρετικό, ιδιοσυγκρασιακό jazz πιάνο του.

Καλλιτεχνικό σημείωμα:

Μέσα από τα ποιήματα της συλλογής Αλογάκι με Τρύπα στο Στήθος που παρουσιάζονται – υλοποιούνται – εισέρχεται ο θεατής/ακροατής σε έναν διαρκή διάλογο με τη έσω και έξω φύση. Ο λόγος θηλυκός, τρυφερός αλλά και σκληρός, ευάλωτος και κοφτερός, αφουγκράζεται με όλες τις αισθήσεις, στοχάζεται, ανακαλύπτει νέα περιβάλλοντα, αποσυνδέεται και επανασυνδέεται, ενώνεται με το όλο. Η μουσική ακολουθεί την αφηρημένη ιστορία ενός αρχετυπικού προσώπου σε μία γνωσιακή διαδικασία. Περνάει από τη jazz, το μπλουζ και τις post rock μπαλάντες στη new wave, σε ελεύθερα ψυχεδελικά ηχοτοπία, δανείζεται από τροπικές και δωδεκαφθογγικές κλίμακες, ενσωματώνει industrial στοιχεία, scream βοκαλισμούς αλλά και κλασσικούς, ρυθμικές και ελεύθερες απαγγελίες, πολυρυθμίες, προσομοιώσεις, λούπες, κα. Η ελεύθερη χρησιμοποίηση των μέσων του κάθε περφόρμερ στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου κόσμου που θα απεικονιστεί ψηφιακά στο live video, που και αυτό με τη σειρά του δανείζεται και αναφέρεται σε στοιχεία από τον αναλογικό κόσμο.

Συντελεστές:

Τηλέμαχος Μούσας: πρωτότυπη μουσική, ηλεκτρική- midi κιθάρα, theremin, μουσικό πριόνι, live electronics
Λαμπρινή Μίχου: ποίηση, ερμηνεία
Αναστασία Κατσιναβάκη: τραγούδι, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί, πλήκτρα
Ιάκωβος Παυλόπουλος: κρουστά, midi drums
Γιώργος Κωνσταντελάκης: jazz piano
Ελένη Ξυνογαλά: live video

Παραγωγή: POLKADOT PRODUCTIONS

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπόψη τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζεται συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.