Pie in the Sky | Παράσταση χορού και εργαστήριο κίνησης για γονείς και παιδιά

Pie in the Sky | Παράσταση χορού και εργαστήριο κίνησης για γονείς και παιδιά

Όταν το σώμα γίνεται φωνή, όλοι οι προορισμοί γίνονται πιθανοί.

Το Pie in the Sky προσγειώνεται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 25 και 26 Μαΐου για τρεις μόνο παραστάσεις και γίνεται η αφετηρία για μια μοναδική βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους θεατές.

Ένα έργο σύγχρονου χορού, το Pie in the Sky αποτελεί ένα ντουέτο που θα ερμηνεύσουν επί σκηνής η χορογράφος και χορεύτρια Γεωργία Βαρδαρού μαζί με την κόρη της Μυρτώ Salva Sanchis, το οποίο θα δώσει το έναυσμα για να ξεκινήσει αμέσως μετά ένα πρωτότυπο και διασκεδαστικό εργαστήριο κίνησης για παιδιά, μαμάδες και μπαμπάδες.

Οι συμμετέχοντες/ουσες, αμέσως μετά την παράσταση, μέσα από τις τεχνικές σύγχρονου χορού που θα προτείνουν οι δύο χορεύτριες, θα αυτοσχεδιάσουν το δικό τους ντουέτο χορού, θα γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές και θα παρακινηθούν να προσεγγίσουν την κίνηση ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και εξωτερίκευσης των συναισθημάτων, αλλά και ως μηχανισμό ενεργοποίησης της ελπίδας και της δύναμης. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία, θα γνωρίσουν από κοντά το πώς δομείται μια παράσταση του είδους.

Το Pie in the Sky δημιουργήθηκε από τη Γεωργία και την κόρη της με αφορμή την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας του COVID-19. Η Γεωργία Βαρδαρού σημειώνει: «Περιορισμένες, μεταξύ του σαλονιού μας και ενός μικρού πολιτιστικού κέντρου στο διπλανό χωριό, αρχίσαμε να δημιουργούμε και να χορεύουμε αφήνοντας τη φαντασία μας να πλανιέται προς το σύμπαν. Οι σκοτεινές μέρες εναλλάσονταν με μέρες γεμάτες αστρικό φως και τα ταβάνια γέμιζαν με πλανήτες και μακρινά άστρα. Γεννιόταν ανά στιγμές η ελπίδα ενός πιθανού τέλειου κόσμου εκεί ψηλά. Ατελείωτες, μύχιες ελπίδες για το μέλλον. Κι όμως, ίσως ήμαστε ακινητοποιημένες κοιτάζοντας το παρελθοντικό φως αυτών των οντοτήτων του ουρανού. Δημιουργώντας και χορεύοντας ο σκηνικός κόσμος μάς ενεργοποιεί και πάλι με δόσεις ελπίδας και δύναμης».

Βιογραφικό Γεωργίας Βαρδαρού 
Η Γεωργία Βαρδαρού αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και τη σχολή σύγχρονου χορού P.A.R.T.S. του Βελγίου, όπου σπούδασε με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Ως χορεύτρια έχει δουλέψει με τους Salva Sanchis, Marc Vanrunxt, Cecilie Ullerup Shmidt. Lance Gries, Albert Quesada, Quim Bigas και Anne De Keersmaeker/ομάδα χορού Rosas. Ως χορογράφος ασχολείται με την προσωπική κίνηση και το περιεχόμενό της. Έχει δημιουργήσει τα έργα Hardcore Research on Dance, Phenomena, New Narratives και Why should it be more desirable for green fire balls to exist than not, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη, όπως Dance Umbrella ( Λονδίνο), Impuls Tanz (Βιέννη), Julidans (Άμστερνταμ), Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, Φεστιβάλ Salmon (Βαρκελώνη), Springdance (Ουτρέχτη), Kaaistudio's (Βρυξέλλες), STUK (Λέβεν), Schowburg (Άμστερνταμ), Les Brigittes (Βρυξέλλες) κ.α. Έζησε στις Βρυξέλλες δεκατρία χρόνια. Το 2017 μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Την παραγωγή της δουλειάς της έχει αναλάβει η Kunst/Werk.

Pie in the Sky
Χορογραφία, χορός, υλοποίηση εργαστηρίου: Γεωργία Βαρδαρού (χορογράφος, χορεύτρια), Μυρτώ Sanchis Βαρδαρού
Προτεινόμενες ηλικίες: 6 έως 9 ετών
Ημερομηνίες: 25, 26 Μαΐου 2024
Ώρες έναρξης: 11:00 & 17:00 στις 25/5, 11:00 στις 26/5
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ-ΚΠΙΣΝ

Σκηνογραφία, τεχνική υποστήριξη: Ελένη Χαϊδεμενάκη 
Φωτισμοί: Salva Sanchis
Αποσπάσματα κειμένου: Dava Sobel «Οι πλανήτες»
Παραγωγή; Kunst/Werk
Συμπαραγωγή: APDC (Fem Dansa), Diputacio Barcelona | Generalitat de Catalunya

Για περιορισμένο αριθμό θεατών
-Για την καλύτερη υλοποίηση του εγαστηρίου συστήνεται κάθε παιδί να συνοδεύεται από έναν μόνο κηδεμόνα

-Τιμές εισιτηρίων: €15 για κάθε παιδί συνοδευόμενο από έναν κηδεμόνα, €12 για κάθε επιπλέον θεατή
-Διάρκεια: περ. 120 λεπτά χωρίς διάλειμμα (30 λεπτά παράσταση, 90 λεπτά εργαστήριο)

Προπώληση:
-Ταμεία ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (2130885700, καθημερινά 09:00-21:00)
-www.ticketservices.gr
-
Ομαδικές κρατήσεις: 2130885742

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.