Περιστατικά | του Δανιήλ Χαρµς

Περιστατικά | του Δανιήλ Χαρµς

Μετά την θερμή ανταπόκριση που συνάντησαν από κοινό και κριτικούς την περασμένη σεζόν στο Bios τα «Περιστατικά», σε κείμενα του Δανιήλ Χαρμς, επιστρέφουν για 2η χρονιά και παρουσιάζονται κάθε Τετάρτη στις 19:00, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις.

Συνέντευξη της Νάνσυ Μπούκλη στο deBόp

Ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή, που μιλούν για νεκρούς, µια Όλγα Πετρόβνα και το τσεκούρι της, κάτι περίεργες γριές, έναν νεαρό µ’ ένα κίτρινο γάντι, ένα κηροπήγιο που δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του και άλλα πολλά, πολύ σημαντικά που θα μεταφερθούν στη σκηνή.

«Μια μέρα, λοιπόν, εκεί που κάποιος πήγαινε στη δουλειά του, συνάντησε στο δρόμο κάποιον άλλον, που είχε αγοράσει ένα καρβέλι πολωνέζικο ψωμί και γύριζε στο σπίτι του. Αυτή είναι όλη κι όλη η ιστορία».

Μία παρεξήγηση βασισμένη στα «Περιστατικά» του Δανιήλ Χαρµς.
Μικρές ιστορίες. Στιγμιότυπα από κανονικές ζωές.
Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, φόβου και αϋπνίας.
Τι είναι άραγε αληθινό και τι ψέμα; Η σειρά δεν έχει σημασία.
Ό, τι αποφασίσουμε είναι. Στο «εδώ» και στο «τώρα».

Συντελεστές

Κείμενο: Περιστατικά, Δανιήλ Χαρμς
Μετάφραση: Ροδούλα Παππά*
Σκηνοθεσία: Νάνσυ Μπούκλη
Επιμέλεια Φωτισμού: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Φωτογραφίες: Ευτυχία Βλάχου
Επιμέλεια αφίσας: Παυλίνα Ζάχρα
Τρέιλερ: Δημήτρης Παπαναστασίου, Στάμος Δημητρόπουλος
Παίζουν: Άννα Χανιώτη, Γρηγόρης Μπαλλάς, Μαριάννα Λιανού

*«Το κείμενο της παράστασης βασίστηκε σε κείμενα από το βιβλίο Περιστατικά, μτφρ. Ροδούλα Παππά, εκδόσεις Νεφέλη, σειρά «Κόμμα»

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.