Patchwork | Συναυλία με νέα πειραματικά όργανα

Η Dustbowl και ο Μαυροπίνακας παρουσιάζουν από κοινού το πρόγραμμα Patchwork, μία συναυλία με δύο νέα, πειραματικά μουσικά όργανα στις 9 Μαΐου, στην αίθουσα Γιάννης Μαρίνος, του συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το Patchwork είναι η σύμπραξη δύο οργανοποιών που δουλεύουν με κοινή πρώτη ύλη αλλά από διαφορετική σκοπιά και συναντώνται στο τέλος της διαδρομής για να κάνουν απολογισμό, να παρουσιάσουν το πού τους οδήγησε η δημιουργική διαδικασία και να αφήσουν τα όργανα να διηγηθούν την δική τους ιστορία μέσω μιας μοναδικής οπτικοακουστικής εμπειρίας.
Έχοντας ως αφετηρία ένα καθημερινό αντικείμενο, μια ραπτομηχανή, που επέλεξε το κοινό μέσω social media, κατασκεύασαν δύο νέα μουσικά όργανα, ένα σε φυσική μορφή, από την Dustbowl και ένα σε ψηφιακή από τον Μαυροπίνακα.
Οι εκτελεστές θα αυτοσχεδιάσουν και θα παίξουν συνθέσεις ειδικά γραμμένες για την παρουσίαση των οργάνων. Την μουσική θα πλαισιώσει οπτικό υλικό με το οποίο θα διαδρά η μουσική και ο ήχος καθώς και live camera visuals. Της συναυλίας θα προηγηθεί προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με συνεντεύξεις από τους δημιουργούς και πλάνα από τη δημιουργική διαδικασία της σύλληψης και κατασκευής των οργάνων.
Συντελεστές
Σύλληψη & υλοποίηση: Σταμάτης Στριγγάρης, Δημήτρης Κόρδης Εκτελεστές: Παύλος Κόρδης, Ανδρέας Ταβερνάρης, Σταμάτης Στριγγάρης
Video artists: Αποστολος Ραμμος, Δημητρης Μαυροφορακης, Κωνσταντίνος Στριγγάρης
Γραφιστική επιμέλεια: Ελιάννα Νικολοπούλου.
Με την υποστήριξη: Artivistas Productions
* Προπώληση εισιτηρίων: online ΕΔΩ | Τηλ.κέντρο: 2107234567 | Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα