ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» 2024: Ένα πασχαλινό camp για παιδιά από 5 έως 12 ετών

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» 2024: Ένα πασχαλινό camp για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαρία στους μικρούς μας φίλους να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους για πέντε ημέρες: Μ. Δευτέρα 29/4, Μ. Τρίτη 30/4, Τετάρτη 8/5, Πέμπτη 9/5 του Πάσχα, από τις 09:00 μέχρι τις 15:00.

Γιορτάζουμε το Πάσχα με ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, πολυθεματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις, οι μικροί μας φίλοι εκφράζονται, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και δημιουργούν. 

Το πρόγραμμα συμπληρώνεται, όπως πάντα, με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές και ταινίες στη «Θόλο», το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, με εκθέσεις και πειράματα, καθώς και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Συνοπτική περιγραφή:

Ήρθε η Πασχαλιά...την υποδεχόμαστε με χαρά! Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο» σημαίνει επιστροφή στην παράδοση. Τη Μ. Δευτέρα ερχόμαστε σε επαφή με τα πασχαλινά έθιμα του τόπου μας και πλάθουμε λαχταριστά πασχαλινά κουλουράκια. Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα, τη Μ. Τρίτη τη δική μας πασχαλινή λαμπάδα θα δημιουργήσουμε, με τα κόκκινα αυγά θα πειραματιστούμε και θα παίξουμε..αφού πρώτα τα ξετρυπώσουμε στο Πάρκο της Επιστήμης! 

Μετά το Πάσχα καλωσορίζομε την Άνοιξη μέσα από την Τέχνη, τα χρώματα και τα σχήματα...Την Τετάρτη μετά το Πάσχα, καλωσορίζουμε την Άνοιξη μέσα από την Τέχνη, τα χρώματα και τα σχήματα… Την Τετάρτη  ρωτότυπα μαγιάτικα στεφάνια θα κατασκευάσουμε εμπνευσμένα από τη Φρίντα Κάλο. Την Πέμπτη, από τις τρύπες, τα χρώματα και τις κουκίδες της Γιαγόι Κουσάμα θα εμπνευστούμε και θα δημιουργήσουμε. Την Παρασκευή ανάμεσα σε καμβάδες, φωτογραφίες και σχέδια θα βρεθούμε, τη νέα έκθεση του «Ελληνικού Κόσμου» της εικαστικού Ντένης Θεοχαράκη θα επισκεφθούμε και στον μαγικό καλλιτεχνικό της κόσμο θα περιπλανηθούμε!  

Τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Πάσχα στον «Ελληνικό Κόσμο», έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του Planet Physics. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακά πειράματα, που ενθουσιάζουν τα παιδιά και έχουν υψηλή εκπαιδευτική αξία. 


Ημερήσιο πρόγραμμα:
09:00-09:30: 
Άφιξη στον «Ελληνικό Κόσμο»
09:30-10:30: Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες
10:30-11:00 Δεκατιανό σνακ
11:00-13:30 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες 
13:30-14:00 Μεσημεριανό σνακ
14:00-15:00 Θόλος
15:00-15:30 Αναχώρηση

Κρατήσεις θέσεων:
Τηλεφωνικά: 212 254 0000
Στο email: [email protected] 
Ηλεκτρονικά:www.hellenic-cosmos.gr/pasxa#tickets

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.